5 minuten leestijd
GAMING
10 NOV. 2023

Zó koop je een Steam cadeaukaart online

Gaming platform Steam is niet meer weg te denken uit het gamebeeld van nu. En waar je een tijd geleden jouw Steam-account alleen kon opwaarderen met een fysieke giftcard die je in de winkel kocht, is dat allang niet meer zo. Tegenwoordig doen we alles digitaal en dat geldt ook voor jouw Steam Wallet. Er zijn een aantal opties om een Steam cadeaukaart te kopen, zodat jij makkelijk jouw favoriete games scoort. In dit artikel lees je hoe je digitale Steam cadeaukaarten koopt én cadeau geeft op een handige en toegankelijke manier.

Steam cadeaukaart direct via Steam kopen

Game jij regelmatig via Steam en wil je een vriend een Steam cadeaukaart geven? Dat doe je zo:

 1. Kies de Steam cadeaukaart met het bedrag dat je nodig hebt.

 2. Log in met je Steam-account.

 3. Selecteer de Steam vriend aan wie je het bedrag wilt geven.

 4. Voer de naam of bijnaam in en personaliseer jouw bericht zoals je wilt

 5. Kies jouw favoriete betaalmethode en voer de juiste gegevens in.

Dat was ‘m!

Kan ik een Steam cadeaukaart kopen op Steam voor mezelf?

Goed om te weten: via Steam kun je alleen cadeaukaarten aan vrienden geven. Een cadeaukaart voor jezelf kopen is helaas geen optie. Dat betekent niet dat je vastzit aan een fysieke Steam giftcard. Een digitale code is namelijk de oplossing. Er zijn genoeg betrouwbare resellers die digitale Steam cadeaukaarten aanbieden, zodat jij prepaid betaalt voor jezelf! Als extra bonus kun je hem ook aan iemand anders geven zonder dat je geregistreerd hoeft te zijn bij Steam.

Waar moet je op letten als je via Steam koopt?

Als je een digitale cadeaubon op Steam wilt kopen, moet je een Steam-account hebben. Bovendien koop je geen digitale code, maar Steam-tegoed, waardoor je in feite geld cadeau geeft.

Screenshot van Steam Gift Cards op dundle.

Hoe koop ik een Steam cadeaukaart zonder Steam-account?

Heb je geen Steam-account? Dan zijn resellers zoals dundle of Recharge een handig en veilig alternatief voor jou. Met een paar klikken kun je een digitale code kopen en ontvang je deze direct per e-mail. De code kan direct na ontvangst worden ingewisseld. Zo koop je bijvoorbeeld je Steam cadeaukaart bij ons:

 1. Ga naar de productpagina van de Steam giftcard op dundle.

 2. Kies het gewenste bedrag voor je voucher.

 3. Controleer of de valuta van het gekozen product overeenkomt met de valuta van je Steam-account, want er zijn regionale beperkingen.

 4. Tik op "Afrekenen" als je tevreden bent met je winkelwagentje.

 5. Voer het e-mailadres in waarop je de code wilt ontvangen.

 6. Selecteer jouw favoriete betalingsmethode om de aankoop te doen.

 7. Volg de overige instructies.

Zo eenvoudig is het! Daarna wordt de code van je digitale Steam Card weergegeven in je browser en in de e-mail die je van ons hebt ontvangen. Je wisselt ‘m eenvoudig in op je Steam-account of geeft de code cadeau aan iemand anders. Natuurlijk hebben we dundle als voorbeeld genomen, maar je kunt ook profiteren van een soortgelijke ervaring met andere resellers. Wat opvalt bij dundle is de flexibiliteit om te kunnen kiezen uit 70+ betaalmethoden en het feit dat je geen account nodig hebt. Leer ook hoe je Steam tegoed koopt via je telefoon.

Waar gebruik je een Steam voucher voor?

Een Steam voucher is een toegangspoort tot de bijna oneindige wereld van gaming. Je vindt er tienduizenden pc-games, maar ook DLC, content en abonnementen, maar ook een aantal PlayStation-games zoals Ratchet and Clank, God of War of Uncharted. Van Xbox vind je games uit de Forza-serie en de Halo-serie. Wist je dat je met jouw voucher code ook een Steam deck koopt? Wissel een aantal codes in en je hebt al snel een spelcomputer bij je, waar je ook bent!

Een Steam giftcard cadeau doen

Steam giftcards is niet alleen digitaal tegoed, maar is ook een geweldig cadeau. Je kunt er verschillende games en uitbreidingen mee cadeau doen aan gameliefhebbers. Een ideaal cadeau-idee voor elke gelegenheid.

Tegoed aan een Steam-vriend geven

Om een Steam cadeaukaart naar een vriend te sturen via Steam, kun je de stappen volgen bij "Hoe koop ik een Steam cadeaukaart op Steam". Aangezien je geen cadeaukaart voor jezelf kunt kopen, is het hetzelfde proces. Je kunt dit cadeau alleen geven aan Steam vrienden waarmee je al minstens 3 dagen bevriend bent op Steam. Als het cadeau wordt geaccepteerd, wordt het automatisch omgezet in Steam-tegoed.

Cadeau geven zonder Steam account

Je kunt natuurlijk een fantastisch cadeau geven aan een gamefan zonder dat je zelf een gamer hoeft te zijn met een Steam-account. Om dit te doen, koop jij jouw Steam giftcard via dundle. Kies voor: "Maak er een printbaar cadeau van" en personaliseer jouw cadeau! Op deze manier kun je van je voucher een cadeaubon maken die je zelf kunt ontwerpen en uitprinten.

Stoom je klaar met een Steam giftcard!

Nu je alles weet over het eenvoudig en gemakkelijk online kopen van Steam Cards, staat de deur naar een wereld vol spannende gamingmogelijkheden wijd open. Natuurlijk zijn er meer opties om Steam tegoed te kopen. Of je nu een cadeau zoekt voor een vriend of jezelf wilt belonen met digitale Steam Cards, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ontdek ook waar je Steam giftcards kunt kopen en hoe jij de beste deals in de gaten houdt met alle Steam sales in de toekomst!

Vertaling: Mandy Meeuwsen

Tiago Mestre
Geschreven door Tiago Mestre