5 minuten leestijd
GAMING
18 NOV. 2022

3 Tips en Tricks voor Call of Duty: Modern Warfare II

Een van de grootste game releases ieder jaar is zonder twijfel Call of Duty. En Call of Duty: Modern Warfare II in 2022, van ontwikkelaar Infinity Ward en uitgever Activision, is toevallig ook de snelst verkopende CoD in de geschiedenis van de first-person shooter-serie. Elk spel van deze franchise is gebouwd op dezelfde fundering, maar speelt telkens toch weer anders. Als je twijfelt over hoe te beginnen in deze game of hoe je je moet voorbereiden op Warzone 2.0, de nieuwe versie van de Battle Royale-modus, lees dan verder voor onze 3 Tips en Tricks over CoD: MWII.

1. Level up voor de beste perks en attachments

In Call of Duty ben je nergens zonder je perks en wapen attachments. Nou ja, met skills kom je al een heel eind, maar de extra's die je vrijspeelt helpen je nog beter door Call of Duty: Modern Warfare II heen. Ze vergoten je kans om te winnen in de game en daarom is het ook een prioriteit. Probeer eerst meerdere wapens en strategieën uit; als je er een vindt, is het tijd om je wapen te upgraden. Er zijn veel attachments om onderdelen van je wapen te verbeteren, zoals de greep, de loop of het magazijn. Zo kun je bijvoorbeeld de terugslag verminderen of de ‘handling’ verbeteren. Experimenteer met al deze attachments, want het verandert de gameplay en helpt je beter te worden.

In het geval van perks kunnen ook deze voordelig zijn. Door perks aan je loadout toe te voegen, kun je bijvoorbeeld bepaalde vijandelijke aanvallen counteren. Met de 'Battle Hardened' verminder je het effect van Flash, Stun, Gas Grenades en meer, terwijl 'Double Time' de duur van Tactical Sprint verdubbelt, en met 'Ghost' ben je ondetecteerbaar voor UAV's, Portable Radars, enz. Dit zijn slechts enkele van de tactische perks die beschikbaar zijn in Modern Warfare II.

En wat is de meest efficiënte manier om te levelen? ‘Objective-based’ gamemodi lonen absoluut meer als het gaat om snel in rank stijgen, zoals Hardpoint en Domination. Maar natuurlijk is levelen niet alles. Belangrijk is dat je plezier hebt en speel de modi die je wilt. Die kill streaks halen in Team Deathmatch of Kill Confirmed kan namelijk heel bevredigend zijn!

Een wapen dat boven een tafel zweeft met daaromheen de namen en afbeeldingen van attachments.

2. Gebruik een headset

Hoewel niet in iedere game nodig, kan het dragen van een headset tijdens CoD: Modern Warfare II helpen bij de immersie en je prestaties. Als je de campagne speelt, is het handig voor missieopdrachten in bijvoorbeeld een sluipschuttersmissie. Het sound design is belangrijk in de Call of Duty-franchise, net als in Rainbow Six Siege, dus verwacht hoge kwaliteit voetstap-audio en van geweerschoten. Met een koptelefoon kun je echt horen waar verschillende geluiden vandaan komen waarop je kunt anticiperen. Als je over de map rent zonder vijanden te zien, kun je ze vaak wel al horen aankomen.

Als je geen 3D-speakerset hebt of alleen via de speakers van je tv speelt, reageer je misschien trager en kun je vaker het loodje leggen. Door te investeren in een headset, ook al is het een goedkope, investeer je dus in immersie en prestaties. Twee vliegen in één klap!

Een soldaat met een skeletmasker loopt door een veld met een wapen in de hand, met een wazige achtergrond en een soldaat erachter.

3. Speel de multiplayer en bouw je loadouts voor Warzone 2.0

Hoewel Warzone 2.0, de geüpgradede versie van de in 2020 uitgebrachte Battle Royale-modus, deze november wereldwijd is gelanceerd, is de multiplayer van Modern Warfare II nog steeds een goede voorbereiding op deze modus. Fans van de online multiplayer kunnen in deze Call of Duty hun lol op en hun in-game skills verbeteren. Als je flink wat uren hebt gespeeld, ken je de ins en outs van de gameplay, maps, wapens, attachments en alle andere aspecten. Waarschijnlijk heb je ook een of meer favoriete wapen-loadouts gemaakt die goed van pas komen in Warzone 2.0’s map Al Mazrah. Inderdaad, wapen-loadouts zijn terug in deze modus! De loadouts die je in de multiplayer hebt gemaakt, zijn beschikbaar in Warzone 2.0.

Op de nieuwe map, die delen van de singleplayer campaign en online multiplayer maps bevat, heb je drie manieren om je wapen-loadout te krijgen. ‘Strongholds' is de eerste, waarbij je tegen de AI moet vechten en een objective moet voltooien. Zodra je je doel hebt bereikt, kun je een speciale loot crate openen waar je je aangepaste uitrusting kunt kiezen. De tweede optie is je loadout kopen bij een 'Buy Station'. Deze biedt alle primaire wapens met attachments die je in je custom classes hebt voor 5.000 dollar per stuk. Je custom perk packs zitten er echter niet bij. De laatste optie is via 'World Drops'. Tijdens de derde circle collapse worden er crates met loadouts uit de lucht gedropt. Deze drop is wel zichtbaar voor elk team, dus als Rambo ernaartoe rennen is misschien niet de beste strategie.

Een militaire helikopter vliegt over een stad, met meerdere soldaten op het open dek aan de achterkant.

Herlaad je wapen met deze Tips en Tricks!

Nu ben je klaar voor Call of Duty: Modern Warfare II en voorbereid om de online multiplayer en de gratis modus Warzone 2.0 in te duiken! We hopen dat deze 3 tips en tricks je door (het begin) van de game helpen en je je skills zo snel mogelijk verbetert. Wil je meer weten en zien? Check dan deze actievolle Modern Warfare II multiplayer trailer en voel de immersie. CoD: MWII is uitgebracht op PlayStation 5 en 4, Xbox Series X/S en One, Steam en Battlenet, te koop met game tegoed op Dundle.

Daniël de Zwart
Geschreven door Daniël de Zwart