4 minuten leestijd
GAMING
15 NOV. 2022

Hoe koop je Roblox Robux met Google Play tegoed?

De immense populariteit van Roblox neemt nog altijd toe, met de teller die wereldwijd op meer dan 43 miljoen dagelijks actieve gebruikers staat. Met meer dan 40 miljoen beschikbare games binnen Roblox is het platform vooral populair onder kinderen ouder dan 7 jaar. De Roblox-valuta, Robux genaamd, is de in-game valuta om extra content aan te schaffen, zoals pantsers, unieke items, skins, geluiden, game passes en meer.

Hoe krijg je Robux in Roblox?

Vraag je je af hoe je Robux voor Roblox kunt krijgen? Er is in ieder geval géén gratis Robux-generator zoals sommige websites doen geloven. Er zijn twee eenvoudige en veilige manieren om Robux voor Roblox te krijgen: door ze in de game te verdienen met de populariteit van je creaties, of door het kopen van een Roblox kaart. Maar ondanks diverse mogelijkheden om Robux te kopen, is het gebruik van een Google Play kaart niet erg efficiënt. Momenteel biedt de website deze niet als betaalmethode, dus lees verder hoe je met succes toch Robux kunt kopen met Google Play tegoed. Zonder het gebruik van een creditcard.

Tip: Dundle geeft je oplossingen voor al je in-game aankopen en om het betalingsproces zo snel en veilig mogelijk te maken, vooral als het om minderjarigen gaat. Vraag je je af hoe je Robux voor Roblox cadeau kunt geven, lees dan onze “How to Gift”-gids.

Foto van door gebruikers gemaakte game die je in Roblox kunt spelen.

Robux kopen in de app

Als je Roblox speelt via je Android-telefoon of -tablet, dan is het kopen van de valuta helemaal niet zo lastig. Aangezien Android-telefoons gebruikmaken van Google, is de kans namelijk groot dat je al eens de Google Play Store en Google Pay hebt geprobeerd. Volg de onderstaande stappen om je Google Play card in te wisselen en die Robux te scoren! Aangezien Google-apps niet werken op iOS, kun je deze kaart helaas niet gebruiken op Apple-apparaten.

Stap 1: Open de Google Play Store-app.

Stap 2: Tik rechtsboven op je profiel.

Stap 3: Selecteer “Betalingen en abonnementen”.

Stap 4: Kies “Cadeaucode inwisselen”.

Stap 5: Voer de code in je die van ons hebt ontvangen.

Stap 6: Code ingewisseld? Ga dan naar Roblox en tik op het Roblox-pictogram.

Stap 7: Kies het aantal Robux en tik om te kopen. De betaling is nu geslaagd!

Robux kopen met Google Play Card via pc

Vaak genoeg laten ouders hun kinderen alleen via hun pc Roblox spelen om de tijd die ze online doorbrengen te kunnen controleren. Evenals de hoeveelheid geld die ze kunnen uitgeven aan in-game items. Dus als je liever de computer gebruikt voor Roblox, is het net zo makkelijk om je Google Play kaart op pc in te wisselen voor Robux.

Stap 1. Meld je aan met je Google-account.

Stap 2. Ga naar play.google.com/redeem.

Google Play Store menu met diens logo om je code in te wisselen.

Stap 3: Er verschijnt een pop-upvenster waarin je wordt gevraagd je cadeaukaartcode in te voeren.

Stap 4. Voer de code in en klik op “Inwisselen”.

Als het proces succesvol is, zal je Google Play-saldo direct worden bijgewerkt met het bedrag van de cadeauboncode. Daarna gebruik je eenvoudig je prepaid tegoed op een Android-apparaat om Robux te krijgen via de Roblox-app. Je vindt dan ook je Robux op de pc-versie van de game terug om alle gewenste content te kopen. Nog een optie: gebruik de mobiele Roblox-app op pc door middel van een Android-emulator, zoals BlueStacks.

De groeiende populariteit van Roblox

Roblox werd in 2006 gelanceerd als een gameplatform dat door gebruikers gemaakte spellen aanbiedt. Ondanks de langzame opkomst in de eerste jaren is Roblox tegenwoordig razend populair onder kinderen. En als je een ouder bent, is de kans groot dat je er ook bekend mee bent. De pandemie heeft Roblox zeker geholpen miljoenen spelers aan te trekken en in april 2021 meldde Roblox 202 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, een stijging ten opzichte van 146 miljoen in april 2020.

Geef een Roblox cadeaukaart aan een Roblox-fan

Doordat gamers ongelooflijk veel creativiteit in Roblox kunnen stoppen en hun creaties kunnen delen, zal de populariteit onder jonge spelers blijven. Ze zijn nieuwsgierig en kunnen veel leren via dit platform! Worden ze altijd blij als ze Roblox kunnen spelen en gun je ze af en toe wat Robux? Bezoek dan de Dundle-site om ze een Robux cadeaukaart te geven waarmee ze urenlang zoet zullen zijn! Iedere speler van deze game zal enthousiast reageren als ze met deze punten alles uit het spel kunnen halen.

Daniël de Zwart
Geschreven door Daniël de Zwart