4 minuten leestijd
GAMING
9 NOV. 2023

Steam cadeaukaart: waar kan je deze kopen?

Wil jij je uitgaven bijhouden, iemand Steam tegoed cadeau doen of gemakkelijk op Steam betalen met je favoriete betaalmethode? Maak kennis met de Steam giftcard je nieuwe beste vriend. Hiermee koop je talloze pc-games, DLC en andere spannende content in de Steam Store. Precies wanneer jij dat wilt. Dus als jij alles wilt weten over waar je de beste Steam-cadeaubonnen kunt krijgen, welke soorten er zijn en welke voordelen ze hebben, lees dan snel verder!

Steam giftcard kopen in de winkel of online?

We snappen dat er niets gaat boven het gevoel van een fysieke Steam cadeaukaart. Maar soms heb je niet genoeg tijd om er eentje in de winkel te kopen. Misschien omdat het laat is óf omdat je niet in de buurt woont van een winkel. In dat geval is het online kopen van een Steam gift card de ideale uitkomst. Het is snel, handig en je kunt ‘m zelfs kopen als last-minute cadeautje. Nu is het ook zo dat met het oog op duurzaamheid, online giftcards milieuvriendelijker zijn. Maar misschien voelt het kopen van een online code onpersoonlijk voor jou. Wat jouw voorkeur ook is: jij kunt online een Steam gift card kopen of in de winkel!

Steam giftcard kopen in de winkel

Als je ergens anders winkelt, zie je ze ook wel eens hangen. In de supermarkt, de bouwmarkt of een game store bijvoorbeeld. Best ouderwets, maar handig want je hoeft niet ver te zoeken en gooit het zo in je winkelmandje. Houd wel rekening met de openingstijden van de winkel voordat je enthousiast op weg gaat om jouw Steam giftcard te kopen. Dat is vaak ook de reden dat online shoppen zo populair is: je hebt de kaart direct in je mailbox en je hoeft niet op je fiets te stappen om naar de winkel te haasten. Ideaal!

Koop jouw cadeaukaart direct bij Steam.nl

Je kunt uiteraard ook direct bij de bron bestellen: de officiële Steam website. Daar koop jij jouw Steam giftcard direct online. Surf naar de website en kies voor de cadeaukaart categorie. Kies het bedrag dat je graag wil en koop het voor jezelf of vrienden. Je hebt alleen een Steam account nodig om dit te doen!

Steam kaart kopen bij een officiële reseller

Heb jij geen Steam account of betaal jij met een specifieke betaalmethode? Dan is een officiële partner van Steam jouw redding! Online koop jij zonder Steam account bij partners zoals dundle, Gamecardsdirect of Eneba jouw Steam voucher. Je leest hier ook hoe je een Steam giftcard online koopt.

Bij dundle heb je zelfs geen account nodig op de website zelf. Het bestellen van jouw giftcard duurt een paar seconden en je ontvangt de digitale code gewoon per e-mail. Je hebt geen creditcard nodig en je hoeft ook geen persoonlijke gegevens of bankgegevens vrij te geven. Een reseller geeft je veel flexibiliteit en een aantal bieden zelfs een app waarmee je Steam-codes direct op je telefoon koopt. Maar houd er rekening mee dat dit gemak kosten met zich mee kan brengen in de vorm van servicekosten, afhankelijk van de website.

Een screenshot met de online zoekresultaten voor Steam giftcards.

Welke soort Steam kaarten zijn er?

In Nederland en België koop jij een voucher met bedrag naar keuze. Voor beide landen geldt dat Steam tegoed verkrijgbaar is van 5 tot 50 euro. Er zijn websites die lagere bedragen aanbieden, maar in het ergste geval kun je deze niet inwisselen in jouw regio. Zorg er dus voor dat jouw valuta van tevoren staat ingesteld en kies voor dezelfde valuta als wat je op je Steam account gebruikt.

Steam tegoed als cadeau sturen

Als je een Steam-account hebt, kun jij ook je vrienden verrassen met Steam-cadeaubonnen. Jij stuurt ‘m direct naar vrienden in je vriendenlijst. Dat kan zelfs met een persoonlijk bericht en op een door jou gekozen tijdstip. Wel belangrijk voordat je iemand een Steam card cadeau doet: je moet minstens 3 dagen vrienden zijn op Steam voordat je die persoon de digitale prepaid voucher kunt geven.

Steam tegoed cadeau doen als je geen Steam account hebt

Heb je geen Steam account? Dan is het altijd een optie om een steam giftcard te kopen via een website zoals dundle. Hier kan jij jouw cadeaubon omtoveren in een persoonlijk cadeau dankzij verschillende ontwerpsjablonen en een persoonlijke boodschap die je kunt toevoegen. Handig verzonden naar je e-mail inbox, ideaal om af te drukken of zelfs door te sturen.

Nu weet jij waar je steam giftcards moet kopen!

Of je nu kiest voor een fysieke of digitale cadeaubon: de keuze is aan jou. Beide opties leveren jou game tegoed op waarmee je urenlang van de uitgebreide gamebibliotheek geniet. Koop jouw kaart in de winkel of online. En als je online koopt: zorg er altijd voor dat je bij een betrouwbare handelaar koopt, zodat je niet in de problemen komt. Ook handig: check wanneer de volgende Steam uitverkoop is zodat jij lekker bespaart op je games die jij met je Steam tegoed aanschaft. Happy gaming!

Vertaling: Mandy Meeuwsen

Dundle Team
Geschreven door Dundle Team