4 minuten leestijd
ONLINE SHOPPING
9 FEB. 2023

Wanneer is de volgende Steam Sale 2023?

De aankomende Steam Spring Sale is de volgende grote seizoensuitverkoop op Steam. Deze start op donderdag 16 maart en eindigt op donderdag 23 maart. Logischerwijs vindt de seizoensuitverkoop vier keer per jaar plaats. Tussendoor heeft Steam nog andere sales of evenementen, zoals de recente Steam Lunar Sale en het Next Festival. Het toevoegen van de Spring Sale was een verzoek vanuit de ontwikkelaar en uitgevers, en Steam heeft geluisterd. En wij als gamers mogen onze portemonnee weer trekken voor alle koopjes!

Aankomende Steam Sales

Hoewel de datum van de Steam Spring Sale voor 2023 bekend is, zijn de tijden van de Autumn en Winter Sale voor nu een schatting gebaseerd op voorgaande jaren:

  • Spring Sale: 16 tot en met 23 maart
  • Autumn Sale: eind november
  • Winter Sale: rond Kerstmis tot en met begin januari

Wat is een Steam Sale?

Steam is opgericht in 2003 en groeide al snel uit tot het grootste pc-gamingplatform ter wereld. Diens bibliotheek kent meer dan 30.000 games om uit te kiezen en heeft ruim 120 miljoen spelers wereldwijd. Met zoveel games beschikbaar zijn Steam Sales, of Steam-uitverkopen, dé perfecte kans om een spel te scoren voor een schijntje van de prijs. Met name de Spring Sale wordt interessant, omdat het de plek van de Lunar Sale overneemt en nu volledig binnen de seizoensuitverkopen past. Hopelijk krijgen we een leuk lijstje aan unieke kortingen en andere deals tijdens deze Steam Sale!

Access Games-informatie over Steam met verschillende afbeeldingen zoals FIFA 23, Apex Legends en Spider-Man Miles Morales

Welke games zijn in de sale op Steam?

Steam houdt de inhoud van zijn sale altijd lang geheim, dus helaas kunnen we nog niet verklappen welke games beschikbaar zullen zijn in de uitverkoop. Toch hebben we wat nuttige informatie om te delen! Volgens SteamDB zouden de aanbiedingen van de Steam Spring Sale vergelijkbaar moeten zijn met de Autumn, Winter en Summer Sales. Hoewel de Steam Winter Sale nog maar net achter ons ligt, kunnen we vast en zeker kortingen verwachten van vele grote games. Elden Ring had bijvoorbeeld een korting van 30%, God of War een prima 40% en FIFA 23 zelfs een lekkere 60%! Bij Dundle Magazine hopen we op een aantal goede aanbiedingen van games uit onze Top 5 Games 2022-lijst, of zelfs al prijsverlagingen op enkele van de game releases van februari 2023.

Wanneer is de Steam Summer Sale vraag je je af?

En hoewel de Spring Sale nog niet eens is begonnen, hou je wellicht ook al de Steam Summer Sale in de gaten. Deze komt er zeker aan, maar Steam heeft nog geen datum gedropt wanneer de zomeruitverkoop op het platform zal plaatsvinden. Als we uitgaan van voorgaande jaren, ligt de verwachting dat de zomerdeals plaatsvinden tussen eind juni en begin juli. Ben je benieuwd, ga dan vooral naar de Steam Sales History-pagina. Of je nu oudere sales checkt, of vooruit kijkt op aankomende discounts of evenementen met de coole Steam Sale-countdown, je bent altijd op de hoogte van Steam-events!

Steam met het logo op de voorgrond en talloze afbeeldingen van games op de achtergrond

Shop slim met een Steam kaart

Je favoriete producten kopen tijdens een uitverkoop is een heel goede manier om geld te besparen. Ik bedoel, er zitten best wat goede deals tussen tijdens Black Friday, Cyber Monday of de Steam Seasonal Sales. Wel is het belangrijk om alsnog je uitgaven in de hand te houden, want een mens moet bijvoorbeeld ook eten. Hoe vaak stop jij niet iets extra’s in je virtuele winkelwagen? Precies! Daarom is een Steam kaart een goede keus. Met Steam tegoed dat je inwisselt op je Steam Wallet, heb je een maximum budget om uit te geven. Plus, je hoeft je bankgegevens niet te delen met Steam. Ben je je aan het klaarstomen voor de volgende Steam Sale? Dan is een Steam cadeaukaart als betaalmethode helemaal niet verkeerd.

Spring de Steam Deals tegemoet

Nu ben je up-to-date over de Steam Spring Sale en ben je klaar om meer games te krijgen voor minder geld! Kom voor de zomer terug voor alle informatie omtrent de Steam Summer Sale, hier bij Dundle Magazine. Voor nu kun je even stoom afblazen.

Vertaald door: Daniël de Zwart

Ryan Kinlough
Geschreven door Ryan Kinlough