4 minuten leestijd
GAMING
10 NOV. 2023

Steam giftcard kopen met je telefoon

Ring, ring! Hallo? Je spreekt met dundle! Het is inderdaad waar dat je Steam tegoed koopt via sms of je telefoonrekening. Stel je voor: je zit middenin een intense gaming sessie en je Steam-wallet is leeg. Pak dan snel je telefoon en pleeg een aantal telefoontjes of stuur een aantal smsjes om gemakkelijk jouw tegoed op te laden. Geen gedoe met creditcards of een tripje naar de winkel voor tegoed. Het opwaarderen van jouw Steam Wallet is slechts één telefoontje van je verwijderd. Of een smsje. Dus maak je klaar voor een next-level game-ervaring zonder problemen met betalingen.

Waarom zou je Steam tegoed kopen met je telefoon?

Laten we, voordat we in de how-to duiken, eerst even uitleggen waarom betalen met je telefoonrekening een goede optie is:

 • Ten eerste is het superhandig. De meesten van ons hebben een smartphone en het proces is eenvoudig.

 • Ten tweede hoef jij je geen zorgen te maken over het online delen van je financiële en persoonlijke gegevens, alles wat je nodig hebt is je mobiele telefoonnummer!

Wat moet je weten voordat je tegoed koopt met je telefoon?

Voordat we ons gaan verdiepen in de platofrmen waarmee je Steam giftcards koopt met je telefoon, zijn er een paar dingen die je moet weten voordat je voor deze betaalmethode kiest:

 1. Het kopen van Steam Cards per sms of telefoonrekening kan extra kosten met zich meebrengen, afhankelijk van je mobiele provider en betaalprovider. Het is belangrijk dat je de kosten controleert voordat je begint met betalen, want als je halverwege stopt, krijg je het bedrag dat je uitgeeft niet terug.

 2. Betalingen via sms en telefoonrekeningen nemen meer tijd in beslag dan andere, meer betaalmethode die je gewend bent.

 3. Het is mogelijk dat je mobiele telefoonaanbieder niet toestaat dat je per sms of telefoonrekening betaalt. Je moet dan een andere betaalmethode kiezen of je mobiele abonnement wijzigen. Check dit vantevoren bij je provider!

Het juiste platform kiezen

Een Steam giftcard kopen met je telefoonrekening doe je via een betrouwbaar platform die deze betaalmethode aanbiedt. Gelukkig zijn er verschillende betrouwbare websites waar je dergelijke aankopen kunt doen, zoals dundle. Zoek naar bekende e-commerce platforms die gespecialiseerd zijn in gaming producten en diensten. Deze platforms hebben vaak samenwerkingen met mobiele serviceproviders, waardoor je naadloze transacties kunt doen via je telefoonrekening.

Screenshot van SMS en telefoon per minuut opties van dundle zoals SMS Payment (Boku), SMS Payment (Onebip) en betalen per minuut (bellen).

Hoe koop je Steam Tegoed met je telefoon op dundle

 1. Kies het bedrag van je Steam giftcard

 2. Voeg ‘m toe aan je winkelmandje

 3. Ga naar afrekenen

 4. Hier kies je bij betaalmethoden voor de opties Boku (Fortumo), Onebip of PhonePay.

 5. Start de betalen en rond deze. Volg hierbij goed de instructies totdat de transactie is voltooid en breke de betaling niet eerder af!

Hoe werkt betalen met sms?

Bij sms microbetalingen koop je een product of dienst door één of meer berichten te sturen vanaf je mobiele telefoon. De verkoper of betalingsprovider geeft je dan een 5-cijferig nummer. Om de aankoop af te ronden, moet je een sms (soms met een trefwoord) sturen naar dit specifieke 5-cijferige nummer. Tot slot moet je de kosten betalen voor het verzenden of ontvangen van een of meer "premium" berichten. Pas hierna ontvang je een bevestiging van de betaling. De SMS microbetaling is dan zichtbaar op je telefoonrekening en wordt in rekening gebracht volgens je gebruikelijke betaalmethode (bijv. automatische incasso)

Deze kosten zijn inclusief:

 • De prijs voor het versturen van een standaard sms (tenzij deze is inbegrepen in je telefoonpakket).

 • Het bedrag van de aankoop en de servicekosten van de handelaar.

 • De toeslag voor de gebruikte betaaldienst (bijv. Onebip, DaoPay, Doku).

Bel of sms voor meer Steam tegoed!

Dat is ‘m weer, gamers! Een probleemloze manier om een Steam Card te kopen met de hulp van je vertrouwde smartphone. Geen pauze meer in je gameplay door een lege portemonnee of vervelend betaalproces. Met deze handige methode gaat jouw aandacht naar het belangrijkste: gamen.

Ook goed om te weten: er is altijd wel een Steam sale waardoor jij extra bespaart op je favoriete games. Vergeet niet dat de wereld van gaming bedoeld is om leuk en spannend te zijn en dat betaalmethoden jou hierin niet mogen tegenhouden. Als je Steam tegoed wilt kopen met een andere prepaid betaalmethode, lees dan ook hoe je een Steam cadeaukaart online koopt en wat Steam is en waar je het tegoed voor gebruikt! Omarm de eenvoud van het kopen van een Steam giftcard met je telefoonrekening en laat het gamen beginnen!

Ryan Kinlough
Geschreven door Ryan Kinlough