4 minuten leestijd
ONLINE SHOPPING
27 FEB. 2023

Hoe paysafecard kopen met sms?

Online producten kopen via sms is erg populair bij gebruikers. Als je geen iDEAL of PayPal als betaalmiddel wilt gebruiken of geen creditcard hebt, kun je altijd de sms-functie van je smartphone inzetten om online aankopen te doen. Bovendien is paysafecard een van de meest gekochte online producten via mobiel. Wil je weten hoe je paysafecard koopt met sms, lees dan vooral dit artikel! Ook zetten we de belangrijkste voor- en nadelen van mobiel betalen per sms op een rijtje.

Wat is paysafecard?

Paysafecard is een erg populaire online betaalmethode vanwege de hoge mate van veiligheid en privacy die het biedt. De betaalmethode is in 2000 opgericht in Oostenrijk en de betaalkaart is nu beschikbaar in meer dan 50 landen wereldwijd. Paysafecard gebruiken is eenvoudig en vereist geen bankrekening of creditcard. Het wordt door miljoenen mensen gebruikt om online producten en diensten te kopen, van online gaming tot sportweddenschappen en andere entertainment.

Hoe werkt paysafecard?

Paysafecard werkt op dezelfde manier als een prepaid card. Je koopt gewoon een paysafecard in een fysieke winkel of online en gebruikt deze om je online aankopen te betalen. De kaarten zijn verkrijgbaar in de bedragen €10, €25, €50 en €100. Zodra je je kaart hebt, fysiek of digitaal, kun je deze inwisselen om online te betalen door simpelweg de unieke 16-cijferige code in te voeren. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van paysafecard en je kunt je kaart voor meerdere aankopen gebruiken. Ga voor meer informatie over het gebruik naar de paysafecard productpagina.

Illustratie van een persoon die op een bank zit en online winkelt via een gigantische mobiele telefoon.

Hoe betaal ik paysafecard met mijn mobiele telefoon?

Je kunt paysafecard kopen met je mobiele telefoon door eenvoudigweg sms-berichten te sturen. Volg de onderstaande stappen:

 1. Zoek een site die zowel paysafecard-codes verkoopt als aanbiedt om per sms te betalen. Er zijn een paar online resellers die deze optie aanbieden; zoek gewoon naar "online paysafecard kopen per sms" in een zoekmachine. Als officiële verkoper kun je paysafecard kopen bij dundle met je smartphone.

 2. Selecteer de waarde van de kaart die je wilt kopen: tussen €10 en €100.

 3. Kies bij het afrekenen voor "Betalen per sms" en volg de procedure. Sommige telefoonaanbieders zullen je vragen om je transactie te betalen door meerdere sms-berichten achter elkaar te sturen.

 4. Aan het einde van de transactie ontvang je een sms met een bevestigingscode.

 5. Voer de bevestigingscode die je per sms hebt ontvangen in op de website van de verkoper.

 6. Voer je e-mailadres in om je paysafecard-code te ontvangen.

 7. Voer de betaling uit door de instructies op het scherm te volgen. Het bedrag wordt van je beltegoed afgehaald of toegevoegd aan je telefoonrekening.

 8. Je ontvangt je paysafecard-code per e-mail binnen 24 uur na je aankoop.

De voordelen van paysafecard kopen via sms

Paysafecard kopen met je smartphone-abonnement is gemakkelijk, veilig en snel! We hebben de belangrijkste voordelen hieronder samengevat:

 1. Geen creditcard nodig: je kunt je paysafecard-codes online kopen zonder een creditcard of bankpas nodig te hebben.

 2. Je gegevens blijven privé: je hoeft bij ons geen persoonlijke of bankgegevens te delen.

 3. Koop paysafecard wanneer jij wilt: omdat het een digitale code betreft, kun je deze 24/7 kopen.

 4. Eenvoudig betalen: je hebt alleen je mobiele telefoon nodig.

 5. Veilige transacties: alle transacties lopen via een beveiligd betalingsprotocol.

Close-up van handen met een smartphone in de hand en een laptop op een houten tafel.

De nadelen van paysafecard kopen via sms

Om volledig transparant te zijn; online producten kopen via sms heeft zijn voordelen, maar kan ook beperkend zijn. Hier zijn de belangrijkste nadelen:

 1. Hoge kosten: paysafecard kopen via sms kan hoge kosten met zich meebrengen vanwege de standaard kosten die verbonden zijn aan sms. Deze kunnen variëren per mobiele provider (bijv. Onebip, Boku).

 2. Beperkingen: paysafecard-aankopen per sms zijn meestal beperkt in bedrag, wat een nadeel kan zijn als je een groot bedrag nodig hebt.

 3. Frauderisico’s: het kopen van paysafecard via sms leiden tot beveiligingsrisico's, omdat de informatie op de simkaart bijvoorbeeld kan worden gehackt.

 4. Lange levertijd: het kan langer duren om paysafecard per sms te kopen dan via andere betaalmethoden, wat een nadeel kan zijn als je snel een kaart nodig hebt.

 5. Beperkte providers: de aankoop van paysafecard via sms kan beperkt zijn tot de betalingsmogelijkheden die beschikbaar zijn via mobiele telefoonproviders. Dit kan een nadeel zijn als je liever een andere betaalmethode gebruikt.

Als je tijdens of na de aankoop van je code vragen of hulp nodig hebt, bezoek dan de dundle-supportpagina voor paysafecard. Daar vind je waarschijnlijk de antwoorden op je vragen.

Jouw veiligheid voorop!

Je hebt nu alle benodigde informatie om veilig online een paysafecard te kopen met sms. Wist je dat je ook paysafekaart koopt via je telefoonrekening? Als je niet gewend bent om online te winkelen, lees dan onze 9 tips over hoe je veilig online kunt betalen. En als je hulp nodig hebt bij je sms-betaling, raadpleeg dan onze FAQ over telefonisch betalen.

Vertaald door: Daniël de Zwart

Marie Fourcadier
Geschreven door Marie Fourcadier