5 minuten leestijd
ONLINE SHOPPING
6 SEP. 2023

Hoe kan je paysafecard kopen met telefoon?

Als je geen traditioneel betaalmiddel hebt of geen creditcard wilt gebruiken, dan is het ook een optie om met je telefoonabbonement online aankopen te doen. Dat is nog eens praktisch! Dus als je paysafecard wilt kopen met je telefoon, leggen wij je alles uit! Alle nuttige en betrouwbare informatie die jij nodig hebt om je favoriete prepaidkaart te krijgen, vind je in dit artikel. Aan het einde weet jij precies hoe je paysafecard betaalt via je telefoonabonnement.

Een paysafecard kopen met je telefoonabbonement

Ja, paysafecard kopen doe je gewoon met je mobiele telefoon. Alles wat je moet doen is een specifiek nummer smsen of bellen. In beide gevallen wordt het bedrag van de paysafecard en de servicekosten direct afgetrokken van je prepaid telefoontegoed of toegevoegd aan je maandelijkse telefoonrekening. Hoe dit werkt? Dat vertellen we je graag:

 1. Zoek een paysafecard online reseller die betalen met telefoon als optie heeft. Zoek op “paysafecard kopen met telefoon” en kies een offieciele verkoper zoals dundle om jouw paysafecard te kopen.
 2. Kies een het gewenste bedrag van jouw paysafecard. Kies uit een berdag tussen €10 tot €100.
 3. Ga naar je winkelmandje en vul je gegevens in zodat jij jouw betaling kunt voltooien.
 4. Zoek in de lijst met betaalmethoden naar "betaling per sms" of "betaling per telefoon". Vind je niet wat je nodig hebt? Zoek dan naar de namen van aanbieders van mobiele betalingen zoals Daopay, Onebip of Boku.
 5. ** Doorloop alle stappen voor betaling met je telefoon.** Sommige telefoonproviders vragen je om je transactie te betalen door meerdere sms'jes achter elkaar te sturen of door een nummer gedurende een bepaalde tijd te bellen.
 6. Aan het einde van de transactie ontvang je een sms met een bevestigingscode.
 7. Voer de bevestigingscode die je per sms hebt ontvangen in op de website van de verkoper.
 8. Vul je e-mailadres in om je paysafecard-code te ontvangen.
 9. Volg de instructies op het scherm en rond de betaling ag. Het bedrag wordt in rekening gebracht via je telefoonrekening of wordt afgetrokken van je prepaid beltegoed.
 10. Klaar! Jij ontvangt jouw paysafecard-code binnen 24 uur na je aankoop via de e-mail.

Een tekening van een hand die een pakje vasthoudt dat uit een telefoon komt. Twee andere pakjes zijn getekend evenals een gespreksbel met 3 kleine ophangpunten.

5 toptips voor zorgeloze telefonische betalingen

Hieronder hebben we vijf belangrijke punten samengevat waarmee je rekening moet houden als je ervoor kiest om per telefoon of sms te betalen:

 1. Houd rekening met hoge transactiekosten

Telefonisch betalen is handig, maar ook duur. Als je ervoor kiest om per telefoon te betalen, kan het uiteindelijke bedrag dat je moet betalen een, twee of zelfs vier keer hoger zijn dan de oorspronkelijke prijs van het product. Het uiteindelijke bedrag hangt af van de betalingsprovider, het bedrag van de aankoop en het land waarin je je bevindt. Houd er rekening mee dat de online verkoper geen invloed heeft op het uiteindelijke bedrag, dat wordt bepaald door de transactiekosten van de betalingsprovider. De servicekosten gaan naar de online verkoper, terwijl de transactiekosten worden uitgegeven door de betalingsdienstaanbieder.

 1. Je wordt doorgestuurd naar het betalingsproces

Zodra je een betalingsprovider hebt gekozen, zoals Daopay, Boku (Fortumo), Onebip of PhonePay, verlaat je de e-commercesite om de betalingsprocedure te starten. Pas nadat je het volledige bedrag aan de betalingsverwerker hebt betaald, word je teruggeleid naar de pagina van de verkoper om je bestelling te ontvangen.

 1. Voltooi de volledige betalingsprocedure

Het kan zijn dat je het totale bedrag van je bestelling moet betalen door meerdere sms-berichten te sturen of meerdere telefoontjes te plegen. Zorg er voor dat je het betalingsproces niet annuleert als het eenmaal is begonnen. Als je de transactie annuleert, wordt je bestelling in de wacht gezet, omdat de betalingsdienstaanbieder aangeeft dat de betaling in behandeling is. Hierdoor wordt je betaling slechts gedeeltelijk verwerkt en wordt je bestelling niet voltooid.

Belangrijk: als je niet alle deelbetalingen voltooit, kan alleen de aanbieder van de betalingsservice je terugbetalen.

 1. Weet hoe hoog jouw limieten zijn voor telefonische betaling

Zowel de betalingsprovider als je telefoonoperator hebben limieten ingesteld die je niet mag overschrijden voor telefonische betalingen. Zelfs als je al bent begonnen met betalen per telefoon, kan je provider de betaling weigeren te accepteren. Zoek dus van tevoren uit hoeveel ruimte je per maand hebt om per sms of telefoon te betalen.

 1. Denk aan je online veiligheid!

De meeste mobiele telefoonnummers zijn niet geheim en vaak wordt jouw telefoon onbeheerd achtergelaten. Risico bestaat dat iemand misbruik maakt van zo'n situatie. Daarom worden telefoonbetalingen vaak aan meer veiligheidscontroles onderworpen dan andere betalingsmethoden. Onthoud dat als je je identiteit moet verifiëren of moet bewijzen dat de telefoon waarmee je betaalt van jou is. Deze controles zijn voor je eigen online veiligheid.

Goed geïnformeerd zijn betekent de juiste keuze maken!

Het kopen van paysafecard met je telefoon is een superhandige manier zijn om online aankopen te doen, vooral als je liever je mobiele abonnement gebruikt. Maar het is wel belangrijk om rekening te houden om de tijd te nemen en het advies hierboven te overwegen. Lees voor meer informatie ook ons artikel over het kopen van paysafecard via sms, hoe je paysafecard gebruikt of onze helppagina over betalen per telefoon. We hopen dat we je met deze informatie volledig op de hoogte hebben gebracht, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw online aankopen. Happy shopping!

Vertaling: Mandy Meeuwsen

Marie Fourcadier
Geschreven door Marie Fourcadier