3 minuten leestijd
ONLINE SHOPPING
3 APR. 2023

Hoe koop je Neosurf met sms?

Benieuwd hoe je Neosurf opwaardeert met sms? In dit digitale tijdperk van online shoppen zijn er immers veel manieren om je producten of entertainment af te rekenen. Een Neosurf-ticket is er daar één van, al zul je deze uiteraard ook eerst moeten kopen. Dit veilige en betrouwbare betaalmiddel kun je online met vele betaalmethoden afrekenen. Eén van de beschikbare én populaire methoden is via sms met je mobiele telefoon. Hieronder leggen wij uit hoe je eenvoudig Neosurf koopt met sms.

Zo betaal je Neosurf met sms

Met onderstaand stappenplan weet je in no-time hoe je eenvoudig een Neosurf voucher koopt via sms.

Stap 1: Controleer of de website waar je Neosurf wil kopen sms-betalingen ondersteunt.

Niet ieder verkooppunt zal deze betaalmethode namelijk aanbieden. Via Dundle kun je bijvoorbeeld met de sms-diensten Boku en Onebip afrekenen.

Stap 2: Kies het bedrag van je Neosurf voucher.

Eenmaal een website gevonden die sms-betalingen accepteert voor Neosurf? Kies dan het bedrag van de betaalkaart; vaak kun je kiezen voor tegoed tussen de €5 en €100. Houd er wel rekening mee dat er een limiet zit op sms-betalingen en dat deze kan variëren per mobiele provider en Neosurf-verkoper.

Stap 3: Kies je sms-betaalmethode en start met sms’en.

Als je het bedrag van je Neosurf kaart hebt gekozen, selecteer dan een betaalmethode voor sms, zoals Boku en Onebip. Volg dan de betalingsprocedure. Het kan zijn dat je meerdere sms-berichten moet sturen om de betaling te voltooien. Belangrijk: rond de procedure af, anders wordt de transactie geannuleerd en ben je geld kwijt.

Stap 4: Ontvang je Neosurf-ticket.

Na de (laatste) transactie ontvang je een beveiligingscode en voer deze in op de website waar je Neosurf koopt. Hierna ontvang je een bevestiging met daarin je digitale Neosurf code. Klaar om te gebruiken in iedere webshop of website waar Neosurf als betaalmethode geaccepteerd wordt. Houd rekening met een vertraging voor het ontvangen van de code.

Een gele achtergrond van papiertjes met een groen tekstwolkje, en drie gele bollen erin.

Wat zijn de voordelen van Neosurf kopen met sms?

Neosurf opwaarderen met sms is eenvoudig, maar er zijn meer voordelen:

  1. Neosurf online betalen met sms is snel en je kunt er voor thuis blijven. Een reden om niet naar een fysieke winkel te gaan.

  2. Je bank-, creditcard- of persoonlijke gegevens verstrekken is niet nodig. Dit maakt de betaalmethode veilig en vermindert het risico op fraude.

  3. Eenmaal je Neosurf-ticket gekocht met sms? De code is bruikbaar op duizenden online shops. Een veelzijdige betaalkaart dus.

  4. Het kopen van Neosurf met sms zorgt ervoor dat je meer controle houdt over je uitgaven. Je kunt namelijk alleen het bedrag besteden dat je hebt gekocht, waardoor je je budget niet overschrijdt.

De nadelen van Neosurf kopen met sms

Daarnaast zitten er ook een paar nadelen aan het kopen van Neosurf met sms:

  1. Betalen met sms is vaak duurder, omdat je mobiele provider mogelijke extra kosten in rekening brengt. Als je meerdere sms’jes moet sturen, betaal je voor iedere sms.

  2. Sommige mobiele providers stellen limieten in voor het kopen van betaalkaarten via sms. Grote aankopen zijn daarom vaak niet mogelijk. Controleer de eventuele limieten van je provider voordat je Neosurf via sms wil betalen.

  3. Niet iedereen is comfortabel met betalen via sms, omdat je vaak meerdere sms’jes moet versturen. Dit kan voor sommigen een obstakel zijn, terwijl het proces meestal snel verloopt.

Hulp nodig? Tijdens of na de aankoop nog vragen? Bezoek dan onze Neosurf-supportpagina op Dundle voor antwoorden.

Veilig te werk met sms’en

Neosurf opwaarderen met sms is dus een veilige manier voor prepaid tegoed. Met onze tips kun je de voordelen en nadelen tegen elkaar opwegen en zelf bepalen of je deze betaalmethode wil gebruiken. Liever met een andere betaalmethode aan de slag? Lees dan in ons artikel hoe je Neosurf koopt met PayPal. Ook is het belangrijk om online veilig te shoppen, check daarom ook onze 9 tips over hoe je veilig online kunt betalen. Bezoek tot slot voor hulp of vragen onze Dundle Hulp & Support-pagina of Dundle Magazine om up-to-date te blijven over alles online.

Daniël de Zwart
Geschreven door Daniël de Zwart