3 minuten leestijd
GAMING
16 APR. 2024

De Steam Summer Sale 2024 komt er weer aan

Langzaamaan komen de warme zomerdagen er weer aan. Misschien kijk je er al naar uit sinds december, of misschien vind jij die stralende zon verschrikkelijk. Maar er is ook goed nieuws: sinds 2010 brengt de zomer elk jaar vreugde voor gamers over de hele wereld en met een goede reden: de Steam Summer Sale. Deze zomerse uitverkoop komt met kortingen die heter zijn dan je barbecue. Dus zoek een koel plekje, pak er een lekkere snack bij en maak je klaar voor de Steam Summer deals!

Dit is de datum voor de Steam Summer Sale 2024

Het goede aan digitale producten? Die raken niet uitverkocht, dus je hoeft er niet voor in de rij te staan in de winkel. Toch is het een goed idee om te weten wanneer je je favoriete games moet inslaan tot de volgende uitverkoop. Dus zet het met hoofdletters in je reminders: van 27 juni tot en met 11 juli geniet jij van 15 dagen korting tijdens de Steam Summer Sale!

Een computerscherm met een persoon die een PC-luchtvaartgame speelt.

Het verhaal en de achtergrond van de Steam Summer Sale

Als jij als sinds het begin bij Steam bent, weet je dat er elk jaar 4 grote seizoensuitverkopen zijn op het platform: Lente, Zomer, Herfst en Winter. Volgens de internet archieven vond de eerste Steam Summer Sale plaats in 2010. Maar waarom zijn zoveel gamers enthousiast over de zomerse uitverkoop? Nou, de seizoensverkopen zijn beroemd en berucht vanwege de grote kortingen op gametitels. Deze deals zijn bijzonder goed in de zomer- en wintersale. Of het nu gaat om een klassieker of een nieuwere game, de kans is groot dat je favorieten te koop zijn met kortingen tot wel 75%!

De optimale strategie voor elke seizoensuitverkoop

Korting is leuk, maar om alles uit deze uitverkoop te halen is een beetje voorbereiding wel zo handig. Dus, hoe haal je het meeste uit de Steam Summer Sale, maar wel kostenefficiënt? Dat doe je in 3 eenvoudige stappen:

1. Check de gamebibliotheek van tevoren. Kies welke games je graag wilt hebben en voeg deze toe aan je verlanglijstje. De Summer Sale geldt voor alle genres in gaming, dus voeg alle games toe die je wilt!

2. Check dagelijks welke games in de aanbieding zijn. Misschien zitten er wel een paar tussen die je wilde hebben, maar bent vergeten. Dat overkomt de beste.

3. Maak een budget! Zo zorg jij ervoor dat je niet te veel uitgeeft! Een goede manier om dit te doen is om vooraf een Steam kaart te kopen en je account opwaarderen met prepaid tegoed. Koop bij een betrouwbare reseller zoals dundle en je weet precies wat je kan uitgeven.

Sla je favorieten op en maak je klaar voor warme zomerdeals!

Of de zon nu schijnt of niet, jouw dagen worden een stuk warmer met geweldige kortingen! En als je het goed plant, kun je van je games genieten tot de volgende grote Steam Sale. Maar zo niet, dan hoef je je geen zorgen te maken. Het hele jaar door zijn er verschillende kleinere sales waar jij mooie kortingen scoort! Als je meer wilt weten over de andere sales, kun je ook kijken wanneer de volgende Steam uitverkoop in 2024 is.

Mandy Meeuwsen
Geschreven door Mandy Meeuwsen