3 minuten leestijd
GAMING
30 APR. 2024

PlayStation’s State of Play: alles wat je erover moet weten

Gamen is leuk, maar het kan een hele klus zijn om op de hoogte te blijven van de de laatste game releases. Natuurlijk heb jij je favoriete consoles en franchises, dus op de hoogte van al het belangrijkste ben je waarschijnlijk al. Maar je weet maar nooit: misschien vind je je volgende favoriet wel tijdens een State of Play livestream van PlayStation!

Wat is het State of Play event?

Als je een PlayStation fan bent sinds dag 1, weet je dat State of Play vroeger onderdeel was van E3. In 2019 besloot Sony daarmee te stoppen en kwamen ze met een eigen evenement. State of Play was geboren! Sinds die lancering worden elk jaar verschillende livestreams aangekondigd om aankomende releases aan te kondigen. Af en toe wordt er ook een livestream gehouden om een game die bijna uitkomt in de spotlights te zetten. Dat gebeurde laatst nog in de State of Play, die draaide om de release van Final Fantasy 7 Rebirth.

PlayStation logo op een blauwe achtergrond met een ronde, vierkante, kruis en driehoek button aan de rechterkant.
Bron foto: PlayStation

Wanneer is de volgende State of Play?

Hoewel we je graag op de hoogte houden van het laatste nieuws, is er nu nog geen datum vastgesteld. De laatste uitzending is gestreamd op 6 februari 2024. Sony heeft altijd een grote showcase State of Play waar ze nieuwe games presenteren, dus als het dezelfde trend volgt als eerdere edities, dan verwachten we dat de volgende ergens in mei of juni 2024 zal zijn.

Wanneer weten we de precieze datum dan?

Meestal wordt de datum een paar dagen voor de livestream aangekondigd op Sony's officiële blog (Engelstalig). Daar werd ook gezegd dat het 4 minuten zou duren en er nieuws werd gedeeld over Stellar Blade en Rise of Ronin. Als we kijken naar de eerdere evenement, zijn er meestal 4 tot 6 per jaar, met elke drie tot vier maanden een nieuwe State of Play. Nu is dat zeker geen indicatie voor wanneer de volgende is, maar is het wel handig om te weten!

Witte PlayStation-controllers op een blauwachtige achtergrond

Wat je nog meer moet weten over State of Play:

Waar kan ik State of Play kijken?

Je volgt de livestream op het Twitch-, YouTube- of Facebook-account van PlayStation. Je kunt ook naar playstation.com of de PlayStation Blog gaan.

Welke games komen aan bod in de volgende State of Play?

Dit weten we pas tot een paar dagen voor de volgende livestream, maar deze lijst wordt bijgewerkt zodra we meer weten! In de livestream van januari 2024 vertelde ontwikkelaar Hideo Kojima van Death Stranding dat het bedrijf werkt aan een andere game met actie- en spionage-elementen, dus blijf op de hoogte!

Hoelang duurt een State of Play livestream?

Dat verschilt per livestream, maar gemiddeld duurt een State of Play livestream 20 minuten, terwijl de showcase varieert van 45 minuten tot 1 uur. Meestal wordt de duur ook aangekondigd op de officiële blog van Sony.

Is er een thema voor de livestream?

Niet altijd, maar soms is een livestream gekoppeld aan één release, zoals met Hogwarts Legacy en Final Fantasy.

Komen er updates voor eerder aangekondigde PlayStation games?

Laten we het hopen! Aan het begin van 2024 is er veel informatie gepresenteerd over games die in het komende jaar worden uitgebracht, en er waren ook veel updates en nieuwe trailers. We kregen een nieuwe trailer te zien voor de Silent Hill 2-remake en een trailer voor Judas, hoewel beide nog geen releasedatum hebben.

Kom in een State of Play met PlayStation!

We hopen dat je goed op de hoogte bent over het hoe, waar, wanneer en wat van State of Play! Als je zin hebt in meer PlayStation informatie, check dan onze algemene gids voor Playstation cadeaubonnen of hoe je veilig kunt gamen dankzij ouderlijk toezicht op PlayStation. Tot de volgende!