5 minuten leestijd
GAMING
25 SEP. 2023

De ultieme EA Sports FC 24 gids

Het voetbalseizoen is weer in volle gang! En dat betekent ook dat de digitale voetbalvelden klaar zijn voor een gloednieuw jaar! Nu zijn we gewend dat FIFA hier de leiding over heeft, maar dit jaar krijgen we EA Sports FC 24 hiervoor in de plaats. Wij snappen dat jij als fan niet kan wachten om je favoriete team samen te stellen en je een weg naar het kampioenschap te voetballen. Gelukkig duurt het wachten niet lang meer, want 29 september 2023 is het zo ver! Wij nemen je alvast mee langs de nieuwe spelopties en duiken dieper in de vernieuwde voetbalgame EA Sports FC 24.

Waarom is FIFA 24 nu EA Sports FC?

Lang verhaal kort: EA Sports is de FIFA-licentie kwijtgeraakt. Daarmee is er een eind gekomen aan een 30-jarig partnerschap. Een einde van een tijdperk kun je wel stellen, maar er is goed nieuws voor fans van voetbalspellen: EA Sports blijft voetbalspellen maken in de EA Sports FC-serie.

Maar zijn FIFA-games voorgoed verleden tijd? Het gerespecteerde sporttijdschrift 'The Athletic' meldt dat FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft laten vallen dat FIFA in de toekomst terugkomt met een nieuw spel dat samen met andere studio's en uitgevers wordt ontwikkeld. Hoewel we niet precies weten wanneer, kunnen voetbalfans binnenkort weer een rivaliserende voetbalgame op de markt verwachten. Hoe meer hoe beter, toch?

Wordt EA Sports FC 24 hetzelfde als FIFA?

Nee, de game gaat niet precies hetzelfde zijn. Maar geen zorgen, want de meeste features blijven hetzelfde. Dat komt omdat de gameontwikkelaars van EA alle technische aspecten voor hun rekening nemen zoals je gewend bent. Wat jij mag verwachten is een levensechte ervaring waarin je kunt spelen in de meest iconische competities met de beste clubs en spelers. Dat is inclusief 19.000+ spelers verdeeld over 700+ teams in meer dan 100 stadions en meer dan 30 competities.

Maar dat is nog niet alles dat je kunt verwachten! EA Sports FC gebruikt de Hypermotion-technologie die eerder in FIFA-games werd gebruikt, maar dan beter. Hypermotion V, de nieuwste Hypermotion-technologie, vangt bewegingen op van echte voetbalwedstrijden en bootst deze na in de game. Hoe doen ze dit? In de grootste stadions ter wereld zijn camera’s opgesteld om de echte bewegingen van spelers vast te leggen. Dit geeft het spel een extra laag van realiteit die nog nooit eerder is vertoond!

EA Sports FC een handig gameplayoverzicht als je meer wilt weten over de technische veranderingen. In deze Engelstalige video leggen zij het gemakkelijk en begrijpelijk uit!

EA Sports FC Ultimate Team

Het grootste nieuws van allemaal naast de naamsverandering? Voor de allereerste keer speel je nu ook met vrouwelijke spelers in Ultimate Team! Dit verandert het spel drastisch, want je kunt een partner als Kylian Mbappe én Sam Kerr voorin zetten. Ultimate Team breidt uit om meer inclusief te zijn en alsof dat nog niet genoeg is, worden de eerste vrouwelijke icon(s) in het spel geïntroduceerd. Als je meer wilt weten over hoe deze veranderingen werken, lees je dit compleet overzicht van EA Sports FC. Ze bespreken van de samenstelling van het team tot de spelersratings.

In FUT kun je voor het eerst spelers van je club naar een hogere rang brengen door middel van Evolutions. Kies spelers die voldoen aan de Evolutions-criteria en voltooi een reeks doelstellingen om hun individuele vaardigheden, PlayStyles en algemene ratings te verbeteren, zodat ze het hele jaar door competitief blijven. Breng een speler met een rating van 68 naar 85 en concurreer aan de top met nog lagere budgetten.

Drie EA Sports FC Ultimate Team Heroes kaarten met ‘The Accomplished’ Alex Scott, ‘La Leggenda’ Gianluca Vialli and ‘El Guerrero’ Carlos Tevez.

EA Sports FC: ‘Holding Out for a Hero’

Zet Spotify aan met Bonnie Tylers' 'Holding Out for a Hero', want we hebben allemaal nieuwe helden en heldinnen om naar uit te kijken. Of het nu gaat om The Accomplished Alex Scott, King Kanu of Kaptain Kompany en nog veel meer! je wilt vast en zeker zulke geweldige throwback-kaarten bemachtigen en spelen met je favoriete spelers uit voorgaande jaren.

Scoor EA Sports FC 24 met korting!

EA Sports FC 24 goedkoper krijgen is eigenlijk heel eenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is lid zijn van EA Play en gebruikmaken van 10% korting. Het is misschien niet zo leuk als voorgaande jaren, waar je 20% korting kon krijgen, maar elke korting is welkom. Als je geen EA Play-id bent, kost een abonnement €3,99 per maand of €24,99 per jaar. Maar je krijgt wel wat extra voordelen, zoals onbeperkte toegang tot een heleboel games dagen voordat ze uitkomen, die je tot 10 uur kunt uitproberen zonder verplichtingen. Daarnaast gebruik je dezelfde 10% korting ook voor andere digitale content van Electronic Arts, zoals downloads van games, seizoenspassen en DLC.

Tip: ben je geen fan van automatische verlengingen? Geen probleem, koop jouw EA Play prepaidkaart en geniet van je FC 24-abonnement zonder dat je een creditcard hoeft te koppelen!

Bereid je voor op de EA Sports FC 24 release datum

EA Sports FC 24 is vanaf 29 september 2023 voor het grote publiek te spelen. Wachten is moeilijk, zeker nu de grote competitie campagnes voor het nieuwe seizoen van start gaan. Maar als je een PlayStation-gebruiker bent, bespaar jezelf dan het wachten en koop jouw Playstation kaart om FC-punten op je account te laden. Je Ultimate Team zal ons later dankbaar zijn! Bereid je voor en ga "join the club.”

Ryan Kinlough
Geschreven door Ryan Kinlough