5 minuten leestijd
GAMING
1 MEI 2024

Alle digitale PlayStation giftcards op een rijtje

Het maakt niet uit of je zelf een fanatieke gamer bent die alles afstruint naar de nieuwste games of het perfecte cadeau zoekt voor een gameliefhebber in je leven: PlayStation giftcards bieden grenzeloze mogelijkheden en entertainment voor je favoriete console. Maar wat is de juiste kaart voor je PlayStation game? Duik in onze uitgebreide gids met PlayStation kaarten en haal het maximale uit je PlayStation ervaring.

Voor de termen die je gaat tegenkomen hebben we een lijstje gemaakt:

 • PlayStation Network (PSN) account - Gratis online account die beschikbaar is voor PlayStation Consoles en andere Sony apparaten. De PlayStation Store is hierbij inbegrepen.
 • PlayStation Store - Digitale winkel voor alles wat met PlayStation te maken heeft. Koop al je digitale games en zelfs films!
 • PlayStation Plus - Abonnementen met extra voordelen voor PS-consoles, zoals multiplayer en games in de cloud.
 • PlayStation Wallet - Een digitale portemonnee die bij elk PSN-account van gebruikers van 18 jaar en ouder hoort.

Wat is een PlayStation giftcard?

Een digitale PlayStation Store kaart is een mega handige manier om geld aan een PlayStation Network account toe te voegen. Je koopt er allerlei games mee in de PlayStation Store, zoals de nieuwste gamereleases, uitbreidingen, PlayStation Plus abonnementen en in-gamevaluta. En ja, dat is inclusief Fortnite V-Bucks!

Afbeelding van online PlayStation Store met beschikbare content die je kunt kopen.

Wat voor soort PlayStation kaarten zijn er?

PlayStation heeft cadeaukaarten voor elke gamer en elk budget. Met een PlayStation cadeaubon is het heel eenvoudig om een cadeau voor de gamer in je omgeving te kiezen. Laten we eens in de opties duiken zodat je de juiste keuze maakt.

PlayStation Store Giftcard

PlayStation Store giftcards zijn de ‘normale’ PlayStation giftcards. Hiervoor wissel je een digitale PSN-code in op je PlayStation Network account om toegang te krijgen tot de enorme bibliotheek met digitale content in de PS Store. Eenmaal ingewisseld op je PSN-account kun je dit tegoed gebruiken om games voor de PS4 en PS5 te kopen. Je kunt ook een PlayStation Gift Card gebruiken om PlayStation Plus aan te schaffen!

PlayStation Plus Giftcard

Met een PlayStation Plus Gift Card koop je een PlayStation Plus lidmaatschap. Dat is een premium abonnement die verschillende voordelen heeft zoals online multiplayer, gratis maandelijkse games, exclusieve kortingen en cloudopslag. Je kiest wel uit drie abonnementen en of je er dan eentje wil van 1, 3 of 12 maanden:

 • Essential - Toegang tot online multiplayer, gratis maandelijkse games en exclusieve content.
 • Extra - Alle essentials en een beetje extra. Inclusief Ubisoft+ Classics en een Gamecatalogus.
 • Premium - Het ultieme abonnement. Alles uit Extra én de PS Classics-catalogus, gametests en PS5 Cloud-streaming.

Je kunt ook meer lezen over de verschillende PlayStation Plus abonnementen en wat ze kosten. Zo weet jij direct welk abonnement het beste bij je past

Een paarse giftcard met een stalen gouden munten met dollaricoon. Aan de rechterkant is een cadeautje te zien in rood met gele strik.

Hoe werken PlayStation giftcards?

Giftcards van PlayStation komen in verschillende soorten. Zo kun je tegoed kopen om toe te voegen aan je PS portemonnee of voor in-game content:

 • Je hebt vouchers om games en add-ons mee te downloaden:
 • Vouchers voor in-game valuta, zoals V-Bucks, skins en verbruiksartikelen. Hiervoor download je niets, want hiervoor is de content direct beschikbaar.
 • Seizoenspassen waarmee je toegang krijgt tot meerdere sets met extra content voor een game.
 • En als laatste: Portemonneesaldo. Hiermee voeg je geld toe aan je portemonnee met een PlayStation Store kaart

Je kunt geld toevoegen aan je account met een geldige betaalmethoden of een PlayStation Gift Card. Een kinderaccount heeft geen portemonnee en kan dus geen geld toevoegen om aankopen in de PlayStation Store te doen. Met behulp van een portemonnee van de Family Manager kunnen kinderen aankopen doen op basis van limieten die vooraf zijn ingesteld, dus zeg maar dag tegen onaangekondigde facturen. Ontdek meer over het handige ouderlijke toezicht systeem van PlayStation!

Waar koop je PlayStation giftcards?

Welke PlayStation giftcard je ook kiest om je leven makkelijker te maken, je hebt opties genoeg om voor jou de beste te vinden. Koop er een in de winkel of kies voor het gemak van een online kaart zodat je er direct mee aan de gang kan!

Hoe wissel je een PlayStation giftcard in?

Jouw PlayStation Store- en PlayStation Plus giftcards wissel je makkelijk in op een PlayStation Netwerk account. Zo doe je dat:

Inwisselen op PS4

 • Ga naar de PlayStation Store.
 • Kies (Meer) en dan Code inwisselen.
 • Voer de 12-cijferige code in en kies inwisselen.
 • Done!

Je kunt dan Download kiezen om te beginnen met het downloaden van de content, maar je hebt deze optie niet als de content die je inwisselt geen download nodig heeft.

Inwisselen Op PS5:

 • Ga naar de PlayStation Store. Open het menu door op het driehoekje te drukken.
 • Kies ‘Code inwisselen’ aan de onderkant van de sidebar.
 • Vul de 12-cijferige code in en kies doorgaan en dan bevestigen of ja.
 • Dan kun je kiezen voor Doorgaan en Downloaden.

Online code inwisselen:

 • Bezoek de PlayStation Store en login op je PSN account
 • Kies daarna ‘Codes inwisselen’ uit het menu.
 • Vul de 12-cijferige code in en kies doorgaan.

Een PlayStation kaart inwisselen op een kinderaccount op PSN? Meld je gewoon aan bij je Family Manager account en voeg het PlayStation tegoed toe aan het account van je kind.

Belangrijk: Vouchers kunnen maar één keer worden gebruikt, dus zorg ervoor dat je de voucher aan het juiste account toevoegt!

Speel verder met PlayStation en dundle

PlayStation en dundle zijn het perfecte duo! Stijg op het leaderboard van Fortnite of dompel je onder in detailrijke open-worldgames zoals Ghost of Tsushima. Of ontdek nostalgische en volledig vernieuwde klassiekers zoals Tomb Raider en Demon's Souls voor PS5. Dit en nog veel meer ontdek je in de PlayStation Store! Dus wees slim, en koop een Playstation kaart op dundle zodat je goed voorbereid aan de gang kan.

Vertaling: Mandy Meeuwsen

Alayna Gill
Geschreven door Alayna Gill