4 minuten leestijd
GAMING
17 JUN. 2024

Zo voorkom je dat je opgelicht wordt in PUBG Mobile

Wil jij alles uit PUBG Mobile halen, zonder geld uit te geven aan Unknown Cash (UC)? Dat snappen we, maar wees wel voorzichtig en voorkom dat je gescamd wordt. Er zijn opties die te mooi lijken om waar te zijn en dat is ook zo. Loop niet in de val van verleidelijke websites die gratis UC beloven. Voor je het weet wordt je account gehackt en is al je harde werk voor niets geweest. We zetten een aantal scams op een rijtje zodat jij ze ontwijkt als een pro!

Man_speelt_pubg_mobiel_op_telefoon_5e5f2f1ba5.jpg

Veelvoorkomende scams in PUBG Mobile

Scammers willen je persoonlijke informatie, inclusief toegang tot je sociale media-accounts. Een geüpgraded PUBG Mobile account, vooral een met veel vrienden, is dan een goudmijn. Geef hackers dus geen vrij spel, want voordat je het weet worden ook je bankgegevens gehackt. Blijf op je hoede, kijk altijd goed uit en let op deze veelvoorkomende scams.

Neppe ‘gratis’ UC Giveaways

Je hebt ze vast gezien op sociale media – flitsende berichten die beweren dat je bergen UC of epische skins kunt winnen. Het enige wat ze nodig hebben, is je accountinformatie of je moet een verdachte site bezoeken. Spoiler alert: het is een val! Deze giveaways zijn een dekmantel om je account te stelen of malware op je apparaat te installeren. Een veilige giveaway vraagt nooit om je persoonlijke informatie en zeker niet om je inlog- of gameaccount.

PUBG Imposter Scams

Niet iedereen online is wie ze zeggen dat ze zijn. Sommige oplichters doen zich voor als mede gamers, soms zelfs flirterig om je vertrouwen te winnen, dat is een typische romance scam. Ze willen vooral je vertrouwen winnen door te praten en een vriendschap om te bouwen. Daarna vragen ze om cadeaus of sturen ze je verdachte links. Wees altijd op je hoede en maak het niet te gezellig, want voordat je het weet word je opgelicht!

Gratis UC Generators

Ah ja, de mythische UC-generator. Het belooft eindeloze UC met één druk op de knop. In werkelijkheid is het een enkeltje naar een gehackt account. Helaas, er is geen magische truc voor gratis UC dus blijf uit de buurt van deze oplichting, ze laten je alleen maar met lege handen achter.

PUBG Mods: begin er niet aan

Verleid door mods of cheats? Denk twee keer na. Deze kunnen worden gebundeld met vervelende malware, waardoor de beveiliging van je apparaat in gevaar komt en mogelijk tot gegevensdiefstal leidt. Blijf bij de officiële gameversie om je uitrusting veilig te houden.

Een vrouw met telefoon in haar handen en vlioegende blauwe envelopjes die staan voor online security

Zo voorkom je scams:

Als je eenmaal weet hoe het werkt, is het al een stuk makkelijker om oplichters te vermijden en dat doe je zo:

  • Blijf op de hoogte: volg het laatste nieuws van de officiële PUBG Mobile kanalen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook. Controleer elk aanbod dubbel voordat je je aanmeldt.

  • Beveilig je account: Gebruik sterke, unieke wachtwoorden en schakel meerfactorauthenticatie in als dat mogelijk is. Dit geeft je account een extra schild tegen indringers.

  • Wees sceptisch bij ongevraagde aanbiedingen: check elke samenwerking en giveaway via de officiële PUBG Mobile kanalen voordat je mee doet.

  • Rapporteer verdachte zaken: Als iets niet goed aanvoelt of je een scam tegenkomt, meld dit dan aan het supportteam van PUBG Mobile. Je helpt jezelf en je medespelers te beschermen.

Trap niet in de val van gratis UC: kopen is de veiligste manier

Koop UC altijd op de veilige manier! We weten dat gratis dingen geweldig zijn, maar PUBG UC is een in-game valuta, wat betekent dat de beste manier om aan UC te komen, is om ervoor te betalen. Maar er is goed nieuws: je kunt ook UC winnen tijdens officiële PUBG Mobile evenementen of volg officiële PUBG UC-winkeliers, zoals dundle, voor echte giveaways.

Als je zeker wilt zijn van veilige codes, dan kun je PUBG UC kopen via dundle. En dat doe je al vanaf 0,92! Als je PUBG UC koopt op dundle, koop je van een gecertificeerde PUBG Mobile partner. We zullen nooit om je persoonlijke accountinformatie vragen, dus je kunt erop vertrouwen dat je account veilig blijft. Zo blijf jij lekker veilig in PUBG Mobile! Je rekent altijd op dundle Magazine voor tips om slim, veilig en gelukkig te blijven tijdens het gamen!

Vertaling: Mandy Meeuwsen

Alayna Gill
Geschreven door Alayna Gill