3 minuten leestijd
ONLINE SHOPPING
2 JAN. 2024

Wat is een prepaid creditcard en hoe werkt het?

Heb jij al gehoord van een prepaid pinpas? Deze betaalkaarten worden steeds populairder én zijn ontzettend handig in gebruik. Dit omdat je een zelfgekozen bedrag op jouw pinpas stort. Handige manier om te budgetteren dus. Maar er zitten een heleboel voordelen aan deze creditcards. Nu is het ook zo dat je ook keuze hebt uit prepaid vouchers. Niet precies hetzelfde, maar wel net zo handig. Maar wat is het verschil precies en welke optie past het beste bij jou?

Wat zijn de voordelen van een prepaid pinpas en voucher?

Naast dat prepaid betaalmethoden makkelijk in gebruik zijn, zitten er nog een boel voordelen aan. Het is veilig, anoniem, snel en je bepaalt zelf welk bedrag je op je kaart zet. Of stel je wilt jezelf graag aan een budget houden, dan gaat dat makkelijk met een prepaid betaalkaart. Als het saldo op is, kan je namelijk niet meer pinnen. Dit maakt het ook een goede keuze voor kinderen. Zo leren ze op een veilige manier met geld omgaan. Binnen de betaalkaarten zijn er verschillende opties, dus wij helpen jou met het maken van de beste keuze!

Een meisje met krullend blond haar, blij om online te betalen met een kaart via haar smartphone op een gele achtergrond

Wat is het verschil tussen een prepaid pinpas en prepaid voucher?

Prepaid pinpas

Eigenlijk spreekt het voor zich. Met een prepaid pinpas kun je zowel online als in fysieke winkels betalen. Je laadt de kaart op met tegoed naar keuze en hebt er geen bankrekening voor nodig. Opties hiervoor zijn Paysafecard, Bitsa, Transcash en PCS Mastercard. Je gebruikt de kaart net zo lang als je wilt en alleen wanneer je hem nodig hebt! De nadelen zijn dat de kaart niet altijd gebruikt kan worden voor bepaalde aankopen omdat je er geen reserveringen mee kan maken zoals een traditionele creditcard wel kan. Ze moeten geactiveerd worden en er mogelijke kosten aan verbonden zijn. Dat weegt niet op tegen de voordelen:

 • Er is geen minimumbedrag nodig om de kaart te gebruiken
 • Geen kosten voor rood staan omdat dit geen optie is
 • Een prepaid creditcard wordt op veel online plekken geaccepteerd
 • Geen kredietverleden nodig
 • Makkelijk op te laden door het aanschaffen van tegoed
 • Gemakkelijk verkrijgbaar
 • Geen minimumsaldo vereist voor het gebruiken van de kaart

Prepaid voucher

Een voucher werkt, zoals je al vermoed, net ietsje anders. Je koopt het online, rekent af en krijgt een digitale code toegestuurd via de mail die je dan online gebruikt op websites waar je wilt betalen. In plaats van een kaartnummer ontvang je alleen de code. Sommige worden gebruikt om virtuele uitgaven, rekeningen of digitale portemonnees op te waarderen, waardoor deze kaarten ideaal zijn voor mensen die anoniem online willen winkelen of voor mensen die geen toegang hebben tot een bankrekening. Denk aan Neosurf, CASHlib, Astropay, Mifinity, Jetoncash, Flexepin en meer.

De voordelen:

 • Er is geen kredietcontrole
 • Bankrekening koppelen is niet nodig
 • Je hoeft geen aanvraagprocedure te voltooien
 • Rood staan kan niet
 • Gemakkelijk verkrijgbaar

De nadelen:

 • Kopen van vouchers is vaak beperkt tot partner webshops
 • Regionale beperkingen
 • Gebruikskosten

Op zoek naar een prepaid betaalkaart of voucher? Je vindt het op dundle!

Of je nu op zoek bent naar een prepaid betaalkaart of een prepaid voucher, je shopt ze gemakkelijk in onze webshop! Als officiële verkoper van grote prepaid betaalmerken zoals paysafecard, hebben wij een grote keuze zodat jij de prepaidoplossing vindt die bij je past. Zoek je meer, dan kan je ook terecht voor game tegoed en andere cadeaubonnen. Heb je vragen over een van onze producten? Dan helpt onze klantenservice je graag verder.

Marie Fourcadier
Geschreven door Marie Fourcadier