3 minuten leestijd
VEILIGER ONLINE
28 JUL. 2023

Transcash Help: alle informatie en alternatieven op een rijtje

Heb jij gemerkt dat jouw Transcash codes en kaarten niet werkten tussen 21 juni en 28 juli 2023? Geen paniek, want de situatie is door Transcash met ongekende snelheid en efficiëntie opgelost. De opschorting van je favoriete betaalmethode heeft slechts een maand geduurd. We hopen dat de situatie niet al te lastig is geweest voor je. Zoals je weet is de wereld van prepaidkaarten constant in verandering. Helaas betekent deze snelheid ook dat belangrijk nieuws vaak aan jou als klant voorbijgaat. Daarom zorgen wij ervoor dat jij zo snel als mogelijk op de hoogte wordt gebracht van de huidige situatie en de laatste ontwikkelingen. Daarnaast hebben wij ook alternatieven voor jou op een rijtje gezet.

Transcash is even gestopt, maar is weer terug!

Op 21 juni 2023 bracht Transcash naar buiten dat alle producten met onmiddellijke ingang niet meer gebruikt konden worden. Belangrijk om te weten is dat Transcash zelf niet verantwoordelijk was voor deze onaangename verrassing. Om een beter beeld te geven van wat er is gebeurd, nemen we een kijkje bij de uitgever van betaalkaarten waar Transcash mee werkte: UAB Payrnet. Deze financiële speler bezat eerder de licentie waarmee Transcash bankkaarten kon uitgeven en elektronisch geld kon laten circuleren. Deze wetswijziging kwam als een onaangekondigde verrassing. Gevolg: UAB Payrnet raakte de financiële licentie kwijt die essentieel is voor een soepel proces voor Transcash.

Wat betekent dit voor jou als Transcash gebruiker?

Vraag je je af wat het directe gevolg van deze licentieopschorting was? Nou, tijdens deze maand kon je Transcash kaarten niet gebruiken. Gelukkig zocht Transcash onmiddellijk naar een oplossing om haar diensten over te dragen en een nieuwe uitgever te vinden. De oplossing was binnen een maand gevonden, terwijl dit bij andere bedrijven 1 jaar of langer kan duren.

Advies voor gebruikers van Transcash

Geen paniek! Om de verspreiding van nepnieuws tegen te gaan, geven we graag advies aan Transcash-klanten over de situatie:

  1. Blijf op de hoogte en volg de stappen die Transcash zelf vrijgeeft

  2. Breng je situatie in kaart en neem contact op met de klantenservice van Transcash als je nog geen officieel statement van het bedrijf hebt ontvangen.

  3. Zoek naar een tijdelijk alternatief voor Transcash. Ben jij benieuwd wat dat is? Dan vertellen wij jou graag!

PCS is hét perfecte alternatief voor Transcash

Transcash is ontzettend makkelijk, maar gelukkig is het niet de enige manier om online en in fysieke winkels te betalen zonder betaalrekening. Als jij graag controle houdt over jouw uitgavenpatroon, onafhankelijk wil blijven van traditionele banken en een meer veiligheid wil bij online betalingen, dan is PCS een perfect alternatief! Net zoals Transcash waardeer je PCS online op en gebruik je het in winkels waar Mastercard een geaccepteerd betaalmiddel is. Dat geldt voor zowel online als fysieke winkels. Ook handig: het grote aantal verkooppunten waar jij je PCS kaart gemakkelijk opwaardeert. Wacht niet langer en bestel vandaag jouw PCS kaart en geniet van de flexibiliteit die de kaart met zich meebrengt.

Prepaid betaalkaarten zijn ons ding

Nu jij op de hoogte bent van de huidige situatie rondom Transcash, hopen we dat je genoeg weet om voorbereid te blijven onverwachte veranderingen heen te komen. Mocht je toch vragen hebben over jouw gekochte Transcash codes via Dundle, neem dan gerust contact op met onze klantenservice! En nu je het perfecte alternatief gevonden hebt, wacht niet langer en maak de switch naar PCS voor hetzelfde betaalgemak én veiligheid als Transcash. Voor meer opties kun je ook terecht in ons uitgebreide assortiment prepaid betaalkaarten. Uiteraard houden wij jou op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Transcash en als er nieuws is weet jij dit als eerste.

Marie Fourcadier
Geschreven door Marie Fourcadier