8 minuten leestijd
GAMING
1 DEC. 2022

Game releases december 2022

Welkom bij de laatste game releases van 2022, nu ook voor het Nederlandse Dundle Magazine! December betekent altijd een kleine lijst met nieuwe games, maar we hebben deze maand toch twee grote titels voor je. En als kers(t) op de taart, lichten we ook nog drie games toe die eerder dit jaar uitkwamen. Met alle titels kun je ook nog eens in de kerstsfeer komen. Hoe? Dat lees je hieronder. We hebben nu al zin in wat 2023 in petto heeft, maar we sluiten 2022 graag af met een knaller!

Top 5 games van 2022 om je in de kerstsfeer te brengen

We wilden het jaar dus afsluiten met wat kerstsfeer, vandaar dat we een top 5 games hebben geselecteerd om je in deze stemming te krijgen. En hoewel het (bijna) Kerstmis is, hoef je niet bang te zijn... tenzij je de horrorgame The Callisto Protocol speelt. ‘Home Alone’ zijn is echt niet tof als je deze game speelt! Of race rond in Need for Speed Unbound in plaats van te haasten voor kerstinkopen, of om het diner klaar te maken. Heb je zin in iets exotischer met een warm zonnetje, probeer dan Horizon Forbidden West voor ‘A California Christmas’. Laat de teugels van de rendieren los en kom alvast in de kerstsfeer!

Nieuwe game releases voor PlayStation, Xbox en pc

Een man van The Callisto Protocol in een gepantserd pak en helm, zittend op zijn knieën met een geweer, op een donkere planeet vol bergen. Met een maan op de achtergrond.

Overleef de donkere en koude winter met The Callisto Protocol

Zoals gezegd, wees niet Home Alone als je The Callisto Protocol gaat spelen. Zonder de donkere en koude nacht instappen in het echte leven, doe je dat in deze game zeker wel. Met Glen Schofield, medebedenker van de Dead Space-serie, als regisseur, zorgt de ontwikkelaar ervoor dat je geen ‘Stille nacht, heilige nacht’ zult hebben. Verken de grenzen van je angsten in deze survival-horror game en ontsnap aan angstaanjagende bedreigingen. Zo ben je voorbereid om alle feestvreugde te overleven. Dit spel krijgt een dikke 5/5 om je in de kerststemming te brengen!

The Callisto Protocol roept herinneringen op aan Dead Space. Deze nieuwe game heeft dezelfde vibe van altijd spanning voelen, deze keer o.a. in een benauwde, donkere gevangenis. Je zit gevangen op Jupiters maan Callisto en je moet ontsnappen aan een monsterlijke buitenaardse invasie. Onderweg ontrafel je de duistere en verontrustende geheimen van deze maan.

Hype Meter: 5/5

Roze, paarse en limoengroen getinte auto die een politieauto probeert te ontlopen in een ondergrondse parkeergarage in NFS Unbound.

Rijd kerstavond tegemoet met Need for Speed Unbound

Cruise richting Kerstmis met Need for Speed Unbound. Met deze nieuwe racegame kun je je rijvaardigheid oefenen terwijl er buiten kans is op ijzel. In Need for Speed Unbound kun je niet alleen je auto's customizen, maar je personage ook uitrusten in fashion van 's werelds meest invloedrijke merken. Verwarm je kerst met NFS en roetsj met je slee de nacht in.

NFS Unbound is de langverwachte sequel van Heat, dat zo'n 3 jaar geleden uitkwam. In Unbound ga je de straten van Lakeshore op om mee te doen met illegale straatraces, speed raves, online evenementen en meer. Straatracen draait om ego en je zult dan ook moeten pronken met brullende motoren en je tegenstanders achterlaten met nitro. Nog altijd niet luid genoeg? Daar helpen de pompende beats van A$AP Rocky, Mura Masa, Lil Yachty en Bicep wel bij. En A$AP Rocky op de cover toont aan dat zijn invloed groot is en ook bijdraagt aan andere vormen van media. Daarnaast leveren mode en stijl, met bijvoorbeeld streetwear, een bijdrage aan een unieke identiteit van deze game.

En natuurlijk, het zou Need for Speed niet zijn als je de politie niet zou moeten ontlopen. Achtervolgingen met de politie zorgen voor een extra uitdaging en het zal niet makkelijk voor je worden gemaakt.

Hype Meter: 4/5

Top games uit 2022 voor PlayStation, Xbox, Nintendo en pc

Kratos uit God of War Ragnarök zit in een grot een pijl te slijpen. Terwijl een ander persoon uit de sneeuw verschijnt en een hert binnenbrengt.

God of War Ragnarök zorgt voor een witte kerst

Knijp tijdens God of War Ragnarök je ogen dicht, denk aan een witte baard en Kratos kan zo door als Kerstman. Je zult daarnaast een flinke tijd ronddwalen in besneeuwde Noorse gebieden. Deze game brengt dus al perfect de kerstsfeer over. En hoewel je wapens elementaire krachten bevatten, zoals ijs en vuur, komt de droom van een witte kerst en knusse warmte van de haard (lees: Kratos' vurige Blades of Chaos) uit... in zekere zin.

God of War Ragnarök is het vervolg op God of War uit 2018. Kratos en zijn zoon Atreus verkennen de resterende van de negen rijken uit de Noordse Mythologie in Scandinavië. Het einde der tijden, genaamd Ragnarök, staat voor de deur en de twee protagonisten moeten deze gebeurtenis zien te voorkomen. Je vecht je een weg door diverse vijanden, bazen en zelfs Goden. Het spel wordt alom geprezen om zijn verhaal, visuals, level design, personages en algemene verbeteringen van de gameplay op de vorige game.

Aloy uit Horizon Forbidden West staart naar een woestijnvallei met de zonsondergang op de achtergrond.

Winter is coming! Krijg zomervibes met Horizon Forbidden West

Ben je helemaal klaar met de winter? Horizon Forbidden West brengt je dan zeker in de zomerstemming. Tenminste, als je in warme, zonnige gebieden verblijft. Geef Aloy geen dik pantser, maar probeer een outfit met in ieder geval een hoofddeksel om haar tegen de zon te beschermen. Rijd door woestijnlandschappen of chill op tropische stranden om naar de zonsondergang te kijken. Zonnebril op, een (virgin) piña colada aan je zijde en Forbidden West is de beste manier om aan de echte winter te ontsnappen!

Horizon Forbidden West gaat verder met het verhaal van Aloy, de jonge Nora-hunter die de bron moet vinden van een mysterieuze plaag die al het leven op aarde doodt. Het westen van de Verenigde Staten is je speeltuin en terwijl je iconische bezienswaardigheden bezoekt, kom je nieuwe dodelijke machines en stammen van nomadic raiders tegen. Gewapend met nieuwe wapens en gadgets, ontdek je gaandeweg de waarheid over de bedreiging van onze planeet.

Twee Pokémon trainers rijden op Pokémon in woestijn- en graslandschappen. De drie starters worden vergezeld door Pokémon Scarlet en Violet.

Kruip onder een dekentje en catch 'em all in Pokémon Scarlet & Violet

Kerstavond nadert en Pokémon Scarlet & Violet is uit; klaar om door jou gespeeld te worden! Laat het koude, gure winterweer achter je en ontsnap naar de zonnige kusten van Paldea terwijl je je onderdompelt in deze nieuwe Pokémon-wereld. Het is de eerste echte open-wereld RPG Pokémon-game, dus verdwalen in deze wereld is zeker mogelijk. Waar wacht je nog op, ga voor Scarlet of Violet en ontdek nieuwe Pokémon zoals Koraidon, Armarouge, Lechonk en Great Tusk. Wij zingen alvast 'All I want for Christmas is Mew'.

Wel is het zo dat Pokémon Scarlet en Violet met enkele (grote) problemen kampt, met name de framerate en texture pop-in. De games zullen gepatcht en verbeterd worden, waardoor ze toch het spelen waard zijn. Al is het maar voor de open wereld die je eindeloos kunt verkennen. Het beste aan Pokémon zijn natuurlijk.. de Pokémon. En met 400 van hen om te ontdekken, trainen en mee te spelen, zorgt alleen al de verscheidenheid ervoor dat je graag doorspeelt. Gevechten in de open wereld zijn echt wel tof en maken het veel gemakkelijker om specifieke Pokémon te vangen.

Overige game releases in december 2022

‘It's beginning to look a lot like Christmas' en de selectie games die we hebben samengesteld wil je zeker op je kerstlijstje. Of je nu wilt ontsnappen aan de strenge winterkou met de zonnige landschappen van Horizon Forbidden West of Pokémon Scarlet & Violet. Of ben je meer een 'Let it Snow'-type, dan is God of War Ragnarök met zijn besneeuwde gebieden en ruige gameplay echt iets voor jou. Dit waren de laatste game releases van 2022. En natuurlijk, als je behoefte hebt aan wat game tegoed, dan weet je ons te vinden. We wensen je Fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!

Daniël de Zwart
Geschreven door Daniël de Zwart