2 minuten leestijd
VEILIGER ONLINE
15 MEI 2024

AstroPay in Europa: hulp, informatie en alternatieven

Heb jij problemen met het gebruik van AstroPay in Nederland? Helaas ben je niet alleen. AstroPay is als betaalmiddel tijdelijk stopgezet in heel Nederland, België en andere delen van Europa. Dit komt door enkele wetswijzigingen in de markt voor prepaid betalingen. Helaas zijn soms de klanten zelf de laatsten die hiervan op de hoogte zijn. Maar maak je geen zorgen: we houden je zoveel mogelijk op de hoogte en bieden je een aantal alternatieve oplossingen om in de tussentijd veilig online te kunnen blijven betalen.

Waarom werkt AstroPay niet meer in Nederland?

Halverwege april 2024 heeft AstroPay partners geïnformeerd over de diensten in de Nederlandse markt. Die zijn per direct stopgezet. Dit betekent dat je niet online kan betalen met AstroPay. In onze ervaring zien we vaak dat dit soort dingen bijna altijd tijdelijk zijn, maar het kan wel even duren. Dus: wat betekent dit voor jou als gebruiker?

Wat te doen als je AstroPay gebruikt?

Omdat Nederlandse, Belgische en andere Europese winkeliers, nu geen AstroPay betalingen kunnen accepteren, is dat verwarrend als je zelf regelmatig AstroPay gebruikt. Hoewel er nog niets bekend is over wanneer het terugkomt, willen we je alvast helpen met een aantal alternatieven en tips!

Tips voor Nederlandse AstroPay gebruikers

De tijdelijke stopzetting van AstroPay betekent niet dat je geld verloren is. We raden je aan om het volgende te doen:

  • Volg alle officiële informatie en instructies op die door AstroPay worden gegeven.
  • Neem contact op met AstroPay als je vragen of zorgen hebt.
  • AstroPay is stopgezet in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Alternatieven voor AstroPay

Om je op weg te helpen, hebben we een aantal ideale prepaid kaarten op een rijtje gezet:

  • Flexepin wordt geaccepteerd door duizenden winkeliers wereldwijd. Je kunt zorgeloos en zonder risico online winkelen zonder dat je persoonlijke, creditcard- of bankgegevens hoeft op te geven.

  • Met CASHlib kun je ook veilig en anoniem betalen als je CASHlib tegoed koopt. Of het nu voor online gaming, winkelen of entertainment website is: er is gegarandeerd voor elk wat wils.

  • JetonCash: is voornamelijk gericht op online gaming en entertainment, is JetonCash handig voor iedereen die zijn gegevens privé wil houden. Koop nu JetonCash en houd tegelijkertijd je uitgaven bij.

Wij zijn er voor al je prepaid creditkaarten

Hopelijk hebben we je voldoende geïnformeerd over de huidige situatie rondom AstroPay in Nederland. Onthoud dat deze dingen tijdelijk zijn en dat we er zijn om je bij elke stap op de hoogte te houden en volg onze dundle Instagram voor updates.

Vertaling: Mandy Meeuwsen

Tiago Mestre
Geschreven door Tiago Mestre