5 minuten leestijd
CADEAUS
22 DEC. 2022

Hoe geef je iemand Robux voor Roblox cadeau?

Je bent niet de enige ouder die wil weten hoe je Robux voor Roblox cadeau kunt doen. Aangezien Roblox een erg populair gameplatform is op mobiel, pc en console voor kinderen vanaf 7 jaar, is de kans groot dat je af en toe de vraag krijgt Robux voor ze te kopen. Er zijn twee manieren waarop je deze in-game valuta kunt schenken. De ene is via de betaalmethode die gekoppeld is aan de App Store voor iOS of Play Store voor Android. De andere is een Roblox cadeaukaart. Beide hebben hun voor- en nadelen. In dit artikel leggen we je beide manieren uit hoe je Robux kunt geven.

Hoe dan ook, de gepassioneerde spelers willen Robux, zodat ze skins voor hun avatar, limited edition items, Game Passes en vele speciale extraatjes en vaardigheden kunnen kopen. Lees dus vooral verder hoe je deze in-game valuta eenvoudig en veilig kunt kopen.

1. Handig: Koop Robux direct in de mobile game

In plaats van een Roblox cadeaubon te kopen, kun je Robux ook direct in de app kopen. Daarvoor moet je in-app aankopen inschakelen en een betaalmethode koppelen. Als je dat doet, moet je ervoor zorgen dat elke in-app aankoop door jou wordt bevestigd. Anders drukt je kind misschien wel een paar keer vaker op de koopknop dan je eigenlijk zou willen! Als je Roblox Premium koopt, moet je het weer handmatig annuleren. Met een cadeaukaart stopt dit abonnement direct nadat het tegoed is opgebruikt. Je Google Play- of App Store-account aanvullen met Google Play of Apple Gift Cards is dus wel een slim idee!

Zo koop je Robux direct in de mobiele app:

 1. Open Roblox op je iPhone, iPad of Android-toestel.
 2. Tik op het "R$" icoontje in de rechterbovenhoek.
 3. Tik op de hoeveelheid Robux die je wilt kopen. Naast het bedrag van de in-game valuta zie je de prijs van elk pakket.
 4. Er verschijnt een pop-up die je vraagt om te bevestigen. Als je de aankoop wilt annuleren, tik je op "Cancel" op een iOS-apparaat of "Back" op Android.
 5. Volg de instructies om je Robux af te rekenen. Zodra je op "Purchase" tikt, wordt de valuta toegevoegd aan je portemonnee.

2. Veilig en handig: Koop Roblox-tegoed met een Roblox kaart

Het is eigenlijk heel eenvoudig om Roblox-tegoed te kopen en in te wisselen voor Robux. Het antwoord? Cadeaukaarten! Je kunt Roblox kaarten online in verschillende bedragen kopen voor een regio naar keuze. Ze zijn ook verkrijgbaar in winkels, maar online is altijd de makkelijkste keuze. Deze code wordt onmiddellijk per e-mail verstuurd en is gelijk inwisselbaar op een Roblox-account via iedere browser. Ze kunnen niet direct in de mobiele app ingewisseld worden, maar Roblox-tegoed kan wél worden gebruikt waar de gamer maar wil, of het nu in de app op een mobiele telefoon is, of op een pc.

Hoe koop ik een Roblox cadeaukaart online?

 1. Ga naar Dundle.com en selecteer Roblox in het Game tegoed-menu.
 2. Selecteer het bedrag, land en/of valuta waarin je de cadeaubon wilt kopen in het uitklapmenu zoals hieronder getoond. Opmerking: Roblox kaarten zijn niet regiogebonden, dus ze kunnen overal gebruikt worden.
 3. Kies een bedrag naar keuze en klik op "Koop nu".
 4. Wil je er een cadeau van maken? Klik op "Is het een cadeau?", kies een van onze gratis ontwerpen, schrijf je persoonlijke boodschap en klik op "Volgende".
 5. Klik op “Doorgaan met bestellen” en voer het e-mailadres in waarop je je digitale cadeauboncode wilt ontvangen.
 6. Kies een van onze vele betaalmethoden en reken af om de online betaling te voltooien.
 7. Controleer je e-mail en voilá, daar is je code. Nu kun je de PDF als cadeau versturen of afdrukken voor een nóg persoonlijker cadeau.

Dundle-pagina van Roblox met uitleg over de selectie van valuta.

Hoe wissel je een Roblox kaart in?

Optie 1: Maak Roblox-tegoed over via de "Koop Robux" pagina

De ontvanger van het cadeau kan de code nu inwisselen in de game. Gebruik de Roblox giftcard wanneer je maar wilt en volg deze eenvoudige stappen:

 1. Log in op je Roblox-account via een browser. Opmerking: Deze kaarten kunnen alleen worden ingewisseld in een browser; ze kunnen niet worden ingewisseld in de Roblox-app.
 2. Ga naar "Robux" in de bovenste menubalk.
 3. Kies de hoeveelheid Robux die je wilt kopen.
 4. Selecteer “Redeem Roblox Card”.
 5. Voer de code in klik op "Redeem".
 6. Volg de instructies en de valuta zal worden toegevoegd aan je account.

Pagina van Robux met betaalmethoden.

Optie 2: Wissel een Roblox kaart in tijdens het afrekenen

 1. Log in op je account via een browser.
 2. Ga naar de Redeem Roblox Codes-pagina.
 3. Voer de code van de kaart in en selecteer "Redeem" om de Robux aan je account toe te voegen.
 4. Er verschijnt een melding wanneer je het bedrag met succes aan je account hebt toegevoegd.
 5. Klik “Use Credit” om je tegoed te gebruiken.

Hoewel deze cadeaubonnen alleen online in een browser kunnen worden ingewisseld, kan het ingewisselde tegoed worden gebruikt in een browser of in de mobiele versie van Roblox.

Inwisselpagina voor Roblox codes.

Klaar voor nieuwe Roblox content!

In slechts een paar eenvoudige stappen geef je Roblox-tegoed om in te wisselen voor Robux, aan een persoon waar je om geeft. Spelers van dit gameplatform kunnen gemakkelijk hun code inwisselen, of met behulp van jou, en de Robux zijn klaar om te gebruiken! De online Roblox-shop is altijd open om nieuwe content te kopen, zoals skins, Game Passes en andere items. Ze leren plezier te hebben in een spel dat kan helpen bij de opvoeding. Bij Roblox draait alles om creativiteit, het maken van eigen minigames, sociaal spelen met vrienden en fantasie de vrije loop laten.

Deze Roblox cadeaukaarten zijn het perfecte cadeau of om te geven als beloning. Als kinderen helpen met huishoudelijke taken, of goed presteren op school, kun je ze belonen met in-game tegoed. Plus, met deze cadeaubonnen hou je bij hoeveel geld er wordt uitgegeven in dit spel. Je maakt ze blij én je houdt je portemonnee tevreden!

Daniël de Zwart
Geschreven door Daniël de Zwart