4 minuten leestijd
ONLINE SHOPPING
18 MRT. 2024

Hoe gebruik je een Google Play giftcard

Met een Google Play giftcard krijg je toegang tot een tal van mobiele games, apps, films en boeken in de Google Play Store. Maar: met zoveel om uit te kiezen, raak je al snel de weg kwijt in de digitale bibliotheek. Gelukkig is er geen reden tot paniek, want we leggen je graag hoe je allles uit je Google Play Card kunt halen om zo een schat aan content kunt ontgrendelen.

Hoe gebruik ik een Google Play cadeaukaart?

Hoe haal je het meeste uit een Google Play cadeaukaart? Ontdek eerst het uitgebreide aanbod in de Google Play Store. Je ontdekt zowel indiegames die het goed doen in de gamescene als klassieke games boordevol nostalgie. Boekenliefhebbers opgelet! Er zijn duizenden boektitels om je mee te vermaken. Er is voor elk wat wils. Sorteer op je favoriete categorie voor een handig overzicht. Als jij de perfecte aankoop hebt gekozen, kun je verder lezen hoe je een Google Play Card toevoegt aan je account.

De Google Play Store-app geopend op een Android-telefoon.

Hoe wissel ik mijn digitale Google Play Gift Card in?

 1. Open de Google Play Store op je Android-apparaat. Apple-gebruikers moeten naar de Google Play websitegaan op een computer of browser.
 2. Open je Google Play profiel door op het profielpictogram in de rechterbovenhoek te klikken of te tikken.
 3. Ga naar ‘Betalingen en abonnementen’.
 4. Klik op ‘code inwisselen’.
 5. Voer de unieke code van je Google Play cadeaukaart in.
 6. Tik of klik op de knop ‘Inwisselen’ om te bevestigen.

Ta-da, dat is het! Zodra de waarde van de cadeaubon is ingewisseld, wordt deze toegevoegd aan je Google Play-account en kun je beginnen met het kopen van je favoriete digitale content.

Een fysieke Google Play Card inwisselen

Als je een fysieke kaart hebt, ziet het er iets anders uit. Zo wissel je je Google Play-kaart in:

 1. Kras de beschermlaag op de achterkant van de kaart eraf om je code te onthullen.
 2. Start de Google Play Store app op je Android-apparaat. Apple-gebruikers moeten naar play.google.com gaan op een browser of desktop.
 3. Open je Google Play profiel door op het profielpictogram in de rechterbovenhoek te tikken.
 4. Ga naar ‘Betalingen en abonnementen’.
 5. Tik op ‘code inwisselen’.
 6. Type je code in.
 7. Verzend de code om hem in te wisselen.

Android-gebruikers kunnen ook de handige scanfunctie gebruiken om een Google Play Card aan hun account toe te voegen. Volg gewoon hetzelfde proces als hierboven, maar tik op cadeaukaart scannen. Centreer de code in het vak om te scannen.

Hoe kan je apps kopen met Google Play tegoed?

Je hebt de Google Play Store verkend en een populaire game gevonden met geweldige recensies en een scherpe prijs. Nu is het tijd om je Google Play tegoed te gebruiken en te gaan gamen. Volg deze stappen om je accountsaldo te gebruiken om je goodies te kopen:

 1. Selecteer het item en klik op ‘Kopen’.
 2. Selecteer bij het afrekenen ‘Google Play Balance’ als betaalmethode.
 3. Bevestig je aankoop; de kosten worden afgetrokken van je Google Play Balance.

Als het bedrag van je aankoop hoger is dan je beschikbare saldo, geen zorgen. Je kunt het resterende bedrag gewoon met een andere betaalmethode betalen! Of voeg extra tegoed toe aan je account.

Controleer je Google Play tegoed

Benieuwd hoeveel tegoed er nog op uw Google Play Balance staat? Om uw resterende saldo te controleren, klikt u op uw profielpictogram in de app en gaat u vervolgens naar het gedeelte Betalingsmethoden in de instellingen van uw Google-account. Hier kun je meer geld toevoegen en je saldo en aankoopgeschiedenis bekijken.

Kun je Google Play Store tegoed gebruiken op iOS?

Ja, je kunt Google Play tegoed ook gebruiken op Apple apparaten. Omdat de Google Play Store is gemaakt voor Apple, zijn er een aantal apps of games die beschikbaar zijn voor Android-gebruikers, maar niet voor iOS-apparaten. Maar geen orgen, Apple-liefhebbers! Je kunt nog steeds je favoriete films, tv-programma's, boeken en abonnementen kopen met een Google Play Gift Card.

Wissel je kaart in en download je entertainment op deze apps in de App Store:

Koop je Google Play Cards bij dundle zonder servicekosten

Als gecertificeerde en betrouwbare verkoper van Google Play tegoed kun je met een gerust hart je Google Play cadeaukaart kopen bij dundle. Het beste deel? Voor sommige landen betaal je geen extra kosten bij het afrekenen. Misschien vraag je je nu af: "Wat kan ik kopen met een Google Gift Card?". Blijf op dundle Magazine en check ook onze andere content!

Vertaling: Mandy Meeuwsen

Alayna Gill
Geschreven door Alayna Gill